Rehber :
   
Kitap & Kırtasiye
Ant Kitap Kırtasiye
Nokta Kitabevi
Karaoğlu Kırtasiye
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.08.2009
Trabzonspor Sivas'tan 3 Puanla Dönüyor


Trabzonspor ligin ilk haftasında deplasmanda Sivasspor’u 2-1 mağlup ederek lige 3  puanla başladı.


Maçın Analizi

Hazırlık maçları bir takımın  ne kadar aynasıysa gerçek arena ise Lig’dir. Sezon öncesi savunması ve orta sahasıyla beğendiğimiz Trabzonspor ilk kırk beş dakikada Sivas karşısında hem savunmada hem de orta alanda çok dağınık bir görüntü çizdi.

Özellikle savunmada Song ve Egemen’in ard arda yaptıkları pozisyon hataları ve orta sahada yer alan Tjikuzi, Colman ile Selçuk’un dirençsiz ve mücadelesiz kalışı bir türlü istenilen Trabzonspor’u ortaya çıkaramadı. Halbuki hazırlık dönemine baklığımızda Karadeniz ekibinin en iyi bölgelerinden biri olan orta saha çok dengesiz ve işlevsizdi. Trabzonspor sahada 4-1-4-1 gibi görüntü veriyorsa da bence 4-6-0 sistemiyle yer aldı. Çünkü eğer Umut’u tek forvet olarak oynatıyorsanız tecrübeli futbolcu  tek forvette oynamadı, kendi sahasına çekildi, pres yapmadı buda ev sahibi Sivas’ın kendi alanında rahat çıkmasına etken oldu.

 

İlk on dakika içinde sürekli pas yapan ve top çeviren Trabzonspor’un  görüntüsü göze hoş geldiği anlarda da Alanzinho ile kenara taşınan bir topta gerilerden sürpriz bir vuruş yapan Selçuk golü buldu. Trabzonspor’un bu sezon en pozitif yönü bu olacak gibi geliyor bana. Erken gol bulan bordo-mavililer ne hikmetse sanki oyunu geri vitese taktılar. Kaybedilen toplar, hatalı paslar, kendi sahasından çıkarken ezilen pozisyonlar hep kendi kalesinde tehlikeli oldu. Orta sahada Colman ve Selçuk gibi topa basan, top yapan özelikli iki oyuncusu ilk devrede istenilen düzeyde değildiler. Sağ ve sol kenardan kullanılan Alanzinho çok etkisiz kaldı. Brezilyalı kazandığı topları çok rahat kaybetti. Engin ise oynadığı yeri yadırgadı. Eğer Trabzonspor, savunma ve orta sahasındaki alanı daraltabilse ve  iki üç ters top yapsa daha rahat pozisyonlar bulabilirdi.  Ev sahibi takımda Trabzonspor’un eski futbolcusu Ersen Martin’in hırslı ve mücadeleci oyunu Trabzonspor’un savunmasını yordu. Trabzonspor rakibine yaptığı bireysel hatalardan dolayı çok pozisyon verdi.

İkinci yarıda kalesinden  gördüğü şok golle bir süre sarsıntı yaşayan Trabzonspor’da teknik direktör oyuna elini sokunca iş değişti. İlk golün sahibi Selçuk’un yerine genç futbolcu Ceyhun Gülselam’ın girmesi Trabzonspor’a çeki düzen getirdi. Orta alanda topla daha çok oynamaya başlayan konuk ekibin atakları sonuç vermeye başladı. Genç oyuncu Ceyhun’un ceza sahası dışından vurduğu şutun Sivasspor üst direğinde patlaması bir işaretti. Trabzonspor oyunu kenarlara yayıp Umut’u topla buluşturdu. Umut ve Engin girdikleri birçok net pozisyonda çerçeveyi bulamadı. Ceyhun’un ceza sahası dışından ikinci bazukası bu kez Petkoviç’in koruduğu kalenin içinde kaldı. Bu golden sonra oyunun tamamen hakimi olan Trabzonspor eğer kullandığı pasları daha olumlu değerlendirseydi işi daha erken bitirebilirdi.

Trabzonspor uzun yıllar sonra hem de deplasmanda Sivasspor’u yenerek lige galibiyetle başlaması büyük bir moral oldu.

Toplam Okunma Sayısı : 1662

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com