Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.08.2009
Belediye Mağaralarla İlgili Bilgileri Bakanlığa Göndererek Destek Bekleyecek


Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk beldesi Çifte gürgen mevkisinde bulunan mağaralar Karabörk belediye başkanı Ömer KARAMAN ’ın projesi ile gün yüzüne çıkıyor.

 

Karabörk beldesi Çifte gürgen mevkisindeki mağaralarla  ilgi  Türkiye’nin en genç belediye başkanı Ömer KARAMAN mağaralar hakkında bir açıklama yaptı.

Karaman, mağaraların birkaç sene önce çobanlar tarafından keşfedildiğni belirterek ‘’Bu mağaraları belediye olarak hemen projeye aldık.Bu mağaralar doğanın bir olayımı yoksa insanlar tarafından mı yapıldı henüz bilinmiyor.Beldemizin tarihi çok eskilere dayalı olduğundan bu mağaralarda yaşam olabilir.Çünkü  mağaranın etrafındaki tarihi taş yollar bunu kanıtlar nitelikte ama  bu konu tarih bilimcilerin işi. Beldemizde buna benzer gün yüzüne çıkmayı bekleyen birkaç mağara daha var.Belediye olarak ufak çaplı çalışmalarımız var örneğin içinin temizlenmesi gibi.Ancak belediye bütçesi bu mağaraları gün yüzüne çıkarmaya etmiyor.Biz kısıtlı imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.’’dedi.

 

Başkan Karaman. mağaralarla ilgili doneleri hazırladık başta Kültür bakanlığı olmaz üzere tüm yetkili makamlara bu bilgileri sunacaklarını ifade ederek ‘’Mağaranın yapısı ve içindeki sarkıklar sanki biraz Tokat ilinde bulunan Ballıca mağaralarını andırıyor.Bizdeki mağaranın ilginç bir özelliği ise kapısında bulunan dev bir gürgen ağacın dalından içeriye giriliyor.Karabörk belediyesi olarak ,beldemizi tüm alt yapılarıyla beraber bir turizm beldesi haline getirmeyi planlıyoruz ve gerekli çalışmaları yapıyoruz ‘’diye konuştu.

 

(Kaynak: Canakci.gen.tr) 

Toplam Okunma Sayısı : 1979

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com