Rehber :
   
Oto Kiralama
Eko Rent A Car
Europcar Araç Kiralamal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.08.2009
Erdoğan: "Sağlıkta Çok Önemli Adımlar Attık"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi ek binasının açılışını yaptı.

 

Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, hastaneyi yaptıran hayırsever Bayram Halil'e teşekkür etti. Hastaneyle vatandaşların yerinden sağlık hizmeti alma imkanına kavuştuğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, hayırsever iş adamının bu tür katkılara devam edeceğini ifade ettiğini belirtti.

''Veren el, alan elden her zaman daha hayırlıdır. Verdiğin senindir, vermediğin senin değildir'' diyen Erdoğan, ''Bir hayırsever bunu anladı mı, kavradı mı iş bitmiştir'' şeklinde konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti: ''Sağlıkta çok önemli adımlar attık. Bu adımların en önemlisi benim vatandaşımın bildikleri... SSK hastanelerinde kuyruğa girer, sabah namazından itibaren kuyruğa girer ilacımızı acaba alabilecek miyiz... Reçeteyi uzatırdık ilaçların yarısını alırsak kar. Bazen o yarısını bile alamazdık. Diğeri ne olacak? 'Git diğerini de serbest eczaneden al' derlerdi, ama şimdi böyle bir durumu var mı, yok. Şimdi gidiyorsun bütün ilaçlarını eczaneden rahatlıkla alıyorsun. Ve çocuklarımız hastanelerde rehin kalırdı. Doğum yapar eğer imkanı yoksa, sosyal güvencesi yoksa rehin kalınırdı. Bırakın doğanları, ölenler rehin kalırdı bu ülkede. Türkiye bunları yaşadı, ama şu anda böyle bir şey söz konusu değil.
 

Şimdi her doğan sosyal güvenceyle doğuyor. 18 yaşına kadar sosyal güvence. Söz verdik hamdolsun yerine getirdik, ama Türkiye'de muhalefet hep bunun karşısına dikildi.''

TBMM'de bugün İşsizlik Sigortası Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un Genel Kurul'dan geçtiğini anımsatan Erdoğan, bu tasarıya da ''hep müdahalenin olduğunu'' söyledi.

Kanuni'nin ''Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi'' sözünü anımsatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki devleti bir sağlıklı nefese feda etmiş, o kadar önemli. Vatandaşının insanının bir sağlıklı nefesini önemsiyor. Biz ne dedik; 'insanı yücelt ki devlet yücelsin.' İnsanımızı yüceltemedikten sonra devletin bir anlamı var mı? Önce devlet değil önce insan, sonra devlet, anlayış bu olacak. İşte bizim iktidarımız bunu sürdürüyor, buna devam ediyor. Bakınız çok enteresandır; bizim şu anda sosyal güvenlikteki açığımız nedir biliyor musunuz? Geldiğimizde 15 katrilyondu, şimdi 50 katrilyonu aştı. İşte bu sıkıntıları giderilim diye. Hastane yatırımlarımız 81 vilayette artarak devam ediyor. İlaçlardaki bedeller, ameliyatlardaki bedeller... Ama bunların içinde suiistimaller de var onu da söyleyeyim. Maalesef çok suiistimaller var ama bunların peşindeyiz, tepesindeyiz. Yakaladığımızda da bağışlamayız. Niye? 'Benim vatandaşım devlet hastanesinde kalmasın, devlet hastaneleri her yere yetişemiyor, özel hastaneler de onların emrinde olsun' dedik. 'İmkanı olmayanlar da oradan istifade etsin' dedik. 'Sıkıntımız olacaksa oradan olsun' dedik. İnsanımız hiç olmazsa sağlıkta bir çok şeyleri aştı, aşıyor. Daha iyi olacağız.''

Törene, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti bölge milletvekilleri de katıldı.

Erdoğan, daha sonra açılış kurdelesini keserek hastanede incelemelerde bulundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1704

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com