Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
12.08.2009
Manastır'a Çok Yakın Bir Noktada İzinsiz Olarak Ağaç Kesimi Yapıldığı Belirlendi


İçerisinde dünyaca ünlü Sümela Manastırı'nında bulunduğu Altındere Vadisi Milli Parkı içinde Manastır'a çok yakın bir noktada bazı kişilerin izinsiz olarak ağaç kesimi yaptığı belirlendi. Manastır'a giden araç yolunun bitiği noktada yaklaşık elli yaşlarında olan 5-6 adet ağacı kesıldiği ortaya çıktı. Bu arada ağaçların daha eski devirlerde kesildiğini ima etmek için üzerlerine beton döküldü.

Sümela Manastırı Sosyal Tesisleri'nin işletmecisi Mehmet Aktürk, bu konuyu kendilerinin ilgili makamlara ilettiklerini söyledi. Aktürk, konu ile ilgili Trabzon Valiliği ve gerekli mercileri yazılı olarak bilgilendirdiklerini belirtti.Ayrıca, Trabzon Valiliği ise izinsiz ağaç kesimi sebebiyle incelemelerde bulunmak için iki müfettiş görevlendirdi.Yetkililer de konuyu tüm detayları ile araştırıp gerekenleri yapacaklarını söylediler.

Milli Parkların bulundukları alanların içerisinde izinsiz ağaç kesilemeyeceği ilgili kanunlarca açık şekilde belirtilirken , burada kesilen ağaçların ise mühürsüz oldukları tesbit edildi. Yapılan bu ağaç kıyımı çirkin bir görüntüye sebebiyet verirken görenlerin de tepkilerine yol açıyor. Vatandaşlar, '' Bu ne rezalet, Sit Alanında ağaç kesilir mi ? Hangi çağda yaşıyoruz. Eline balta alan kişi buradan ağaç kesse bu milli park çölleşir. Bu izinsiz eylemi yapanları şiddet ve nefretle kınıyoruz’ şeklinde konuştular. Ağaç kesimi yapılan yere Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde Sümela Manastırı yakınında Coşandere Muhtarlığına katkı sağlamak amacıyla Kazaziye satış yeri yapılacağı ileri sürüldü.

Toplam Okunma Sayısı : 2172

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com