Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
11.08.2009
Kalkınma Ajansı Toplantısı Yapıldı


Kalkınma Ajansı Toplantısı Yapıldı
 
Doğu Karadeniz İllerini (Artvin, Rize, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon) kapsayan Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Trabzon Valiliği B Toplantı Salonu’nda yapıldı.
               Yönetim Kurulu Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Giresun Valisi Mustafa Yaman, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Ordu Vali Vekili Mustafa İmamoğlu, bölge illeri belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve sanayi ticaret odası başkanları katıldı.
            Bölgesel kalkınmanın koordineli bir şekilde yürütülmesi ve bölgeler arası eşitsizliklerin giderilmesi için kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirten Vali Kızılcık, “Bizimde içinde yer aldığımız Trabzon merkezli 6 vilayeti muhtevi kalkınma ajansımız, en son yapılan Bakanlar Kurulu kararı ile kuruldu. Bunun ilk toplantısını gerçekleştirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Toplantıda genel gündemimiz başkan vekilinin seçimi, özellikle kalkınma ajansının fiilen yönetimini gerçekleştirecek olan genel sekreterin niteliklerinin tespiti, ajansın isminin verilmesi ve ambleminin tespit edilmesi olacaktır.” dedi.
            Kalkınma ajansının bölgemizde dengeli bir kalkınmanın gerçekleştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, “Kamu yönetiminde proje mantığının hakim kılınması ve yatırımların bölgemize çekilmesi için kalkınma ajansı ümit ediyorum ki önemli bir işlev görecektir.” şeklinde konuştu.
Son teşvik politikasıyla bölgemizin 4. sınıf teşvik edilen iller, bölgeler arasında yer aldığını hatırlatan Vali Kızılcık, “Bu en fazla teşviğe mazhar iller arasında olduğumuz anlamına geliyor. Bu teşviğin sayesinde yatırımların bölgemize daha fazla çekilmesi için kalkınma ajansımız çok önemli fonksiyon görecektir. Bu manada bizler de kalkınma ajansımızın etkin bir yapıda kurulması ve kapasitesinin geliştirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Bu toplantının ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Toplantı sonunda yapılan açıklama kalkınma ajansı başkan vekilliğine Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu’nun seçildiği belirtilirken, ajansın isminin ise Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak belirlendi.
Öte yandan ajansı fiilen yönetecek olan genel sekreter ve ildeki destek bürolarına alınacak uzman kişilerin nitelikleri belirlendi. Buna göre; genel sekreterlik için 4 yıllık fakülte mezunu olmak (Hukuk, işletme, maliye, kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler ve mühendislik fakültesi mezunu), KPDS’den (İngilizce) 70 ve üzeri puan almış olmak ve 10 yıl bu tür proje işlerinde tecrübe sahibi olmak şartları aranacak.
Ayrıca toplantıda ajansın ambleminin belirlenmesi için yarışma düzenlenmesine karar verildi.
 

 

Toplam Okunma Sayısı : 2056

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com