Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.08.2009
Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Vali Kızılcık'ı Ziyaret Etti


         Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Vali Kızılcık’ı Ziyaret Etti

 
            Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E.Mr.Jae Hyun Bae ile makamında bir süre görüştü.
            Büyükelçi Hyun Bae, Kore’de Türkiye dendiğinde ilk akla Trabzon’un geldiğini bunun nedeninin de Kore’de Seul takımını çalıştıran Şenol Güneş olduğunu söyledi. Trabzon’a gelmeden önce Şenol Güneş ile görüştüğünü ve Güneş’in kendisine mutlaka Trabzon’u ziyaret etmesi gerektiğini söylediğini belirten Büyükelçi Hyun Bae, Trabzon’un doğa harikası bir yer olduğunu ifade etti.
            Türkiye ile Kore ilişkilerinin her zaman dostane olduğunun altını çizen Büyükelçi Hyun Bae, bu dostane ilişkileri ticaret ve turizm alanında da geliştirmek amacında olduklarını söyledi. Trabzon’un çok genç ve dinamik bir valiye sahip olduğunun altını çizen Büyükelçi Hyun Bae, Vali Kızılcık’ın Trabzon’da önemli projeleri hayata geçireceğine inandığını kaydetti.
            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon’un 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip bir kültür, turizm ve sanat şehri olduğunu hatırlatarak, Trabzon’un bölge için çok önemli bir merkez olduğunu söyledi.
            Ülke olarak Kore Cumhuriyeti ile çok özel ilişkilerimiz olduğunu belirten Vali Kızılcık, “Hem ekonomik hem siyasi anlamda gayet olumlu ilişkilerimiz var. Özellikle dünyada globalleşmenin artmasıyla beraber ülkelerimiz arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için Trabzon’un kültürel birikimi, ticaret ve turizm potansiyeli ile önemli fırsatlar sunduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
            Ziyaretin ardından Vali Kızılcık, Büyükelçi Hyun Bae’ye Trabzon’a özgü el işlemeli fincan takımı hediye etti.
           

             

Toplam Okunma Sayısı : 2101

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com