Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
14.08.2009
"2011 Gençlik Olimpiyatları Trabzon İçin Sevindiricidir"


Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB)  Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, 61haber.com’un sorularını cevapladı.  Hasan Aruvhan Anahar sordu, Kalfaoğlu içtenlikle cevap verdi. Kalfoğlu’na soruları yöneltenin torunu olması ise röportaja  değişik bir hava verdi.

 

 

-“Ekonomik kriz esnafı teğet mi geçti, yoksa içine mi  aldı?”

 

-‘’Ekonomik kriz tabiki esnafı teğet geçmedi esnaf ve sanatkarları deldi geçti de diyebiliriz. Küçük işletmeler her zaman büyük işletmeler yanında haksız bir rekabet içinde.  Bu tür ekonomik krizler de her ne kadar esneme olsa dahi bu kriz esnaf ve sanatkarları olumsuz şekilde etkilemiştir. Esnafımız büyük bir ekonomik zaaf içinde bulanmaktadır. Küçük işletmelerin yerine büyük işletmelerden alışveriş yapılması esnafımız çok zor durumda bırakmaktadır.  Hiper ve süper marketler gibi büyük işletmeler için gerekli yaptırımların biranönce yasalaştırılması gerekir.’’


- “Trabzon esnafı yeni kepenkler mi açtı yoksa var olanlar mı azaldı”

 

-“Trabzon esnafından büyük bir azalma söz konusudur yıllar önce 50-60 bin olan esnaf sayısı 25 binlere düşmüştür..Bu zaman içersinde  esnaf ve sanatkarın fevkalade gerilediği ortaya çıkmıştır. Bu küçük esnafın ortadan çıkması sosyal devletin yapısına uygun bir şekil değildir. Vatandaşında alışverişte zorluklar çekeceği aşikardır. Büyük işletmeler karşısında küçük esnaf büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Demokratik toplumun en temel taslarından biri olan esnafın bugünkü durumu iç açıcı değildir.”

 

-“TESOB olarak  şu an esnafa  ne gibi katkılar sağlayabiliyorsunuz?”

 

-“Bugün esnafa ne yapılması gerekiyor. Esnafın kredilendirilmesi gerekiyor.Trabzon’un  teşvik kapsamına alınması  elbette  yararlı  olmuştur. İşletmelerimiz ve esnaflarımız sağlanan bu krediler karşısında işyerlerinin daha sağlamlaştırmalı. Bunun için  titiz davranmalı ve özen göstermeli.. Gerek yerel yönetimlerde gerekse il özel idaresinde görev yapan birçok esnaf arkadaşımız vardır Bunlarda bugünkü esnafın durumunu gözlemlemektedirler. Esnafın  rahat nefes alması için gerekli kredi çalışmalarını  yapmaktadırlar.”

 

 

-”Trabzon’da 2011 Gençlik Oyunları yapılacak. Bunun esnafa yansıması nasıl olabilir ?”

 

-”2011  Yaz Olimpiyatları Trabzon için sevindiricidir.  Gerek valiliğimiz,  belediyemiz, sivil toplum örgütlerimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarla  beraber bu oyunların en iyi  şekilde  yapılmasını sağlamak lazım. Esnafımızda müşteri memnunuiyetinin yanı  sıra kaliteyi ön planda tutmalı, standartları yakalamalı.  Özellikle oyunlar için kentimize gelecek çok sayıda yabancı  ülkelerin sporcu, aile ve  vatandaşlarına karşı çok duyarlı ve hoşgörülü olmalıyız. Burada tüm Trabzon insanına önemli görev düşmektedir .Özellikle esnafımız satışlarında  kaliteli mal satışını uygulamalı ve standardı yakalamalı. Daha  hazır bir şekilde olmalı.  Trabzon’a gelecek olan insanlara misafirperverliğini göstermeli.  Esnaf  odaları bize düşen görev neyse biz yapmaya hazırız .”

 

-“Son olarak yılların başkanısınız. Evinize ve torunlarınıza  yeteri kadar zaman ayırabiliyormusunuz ?”

 

-“En  güzel ve önemli sorulardan bir tanesi.  Çok yoğun çalışıyoruz ailemize, çocuklarımıza ve  torunlarımıza gerekli zamanı ayıramıyoruz. Ama bundan sonra göstermeye çalışacağız.”

Toplam Okunma Sayısı : 2061

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com