Rehber :
   
Züccaciye & Mutfak Eşyaları
Hakkı Akyüz Mutfak Eşyaları
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.08.2009
Efsaneler Trabzonsporu Değerlendirdi


Özyazıcı ve Denizci : En Güçlü Aday Trabzonspor

Trabzonspor’un 4 lig şampiyonluğu ile sayısız kupalarında imzası bulunan eski Teknik Direktörlerden Ahmet Suat Özyazıcı ile unutulmaz futbolcularından Ali kemal Denizci, sezonun ilk karşılaşmasında Sivasspor’u 2-1 mağlup eden Trabzonspor’u değerlendirdi. Özyazıcı ve Denizci, şampiyonluğun en büyük adayının Trabzonspor olduğunu ifade ettiler.

ÖZYAZICI: “Bu sezon hücumu ve gol atmayı düşünen bir Trabzonspor izleyeceğiz. İçerde veya dışarıda fark etmiyor. Gözlemlediğim en önemli konu Teknik adamın hücumu düşünen bir oyun yapısını oturtmaya çalıştığı ki, buda şampiyonluğa oynayan bir takım için gerekli olan en önemli artıdır.”

HOŞ BİR GALİBİYET
Trabzonspor sezona iyi başladı. Deplasmanda olunmasına rağmen oyun olarak ta, skor olarak ta iyi bir görüntü sergilendi. Son iki yılın başarılı ve güçlü takımı Sivasspor karşısında Trabzonspor ilerisi için ümit veren bir oyun ve skorla haftayı kapattı. Çok anlamlı ve hoş bir galibiyet oldu. Takımın eksikleri yok mu var tabi ki ama sonuçta ligin ilk karşılaşmasıydı ve bu karşılaşmayı kayıpsız atlattılar. 

GOLÜ DÜŞÜNÜYORLAR
Bu sezon hücumu ve gol atmayı düşünen bir Trabzonspor izleyeceğiz. İçerde veya dışarıda fark etmiyor. Gözlemlediğim en önemli konu Teknik adamın hücumu düşünen bir oyun yapısını oturtmaya çalıştığı ki, buda şampiyonluğa oynayan bir takım için gerekli olan en önemli artıdır. Trabzonspor’un geçen sezondan oturmuş bir kadrosu var. Bu kadroya ilk maçta iki futbolcu daha ilave edildi. 

ÜÇ FORVETLİ OYUN
Bana göre kamuoyunda yanlış yapılan bir tespit var. Trabzonspor hazırlık maçlarında ve Sivas’ta tek forvet oynamadı, üç forvetle oynadılar. Gökhan ve Umut ile oynadı mı iki forvetle oynuyordu ama şimdi öyle değil, üç forvetle oynuyor. Engin, Umut ve Alanzinho. Bu karşılaşmada 4-3-3 oynamaya çalıştılar ki doğrusuda buydu. Bu takım 4-3-3 oynar ve oynayabildiğini de bu maçta gösterdi. 

KENARLAR HATIRLANDI
Alanzinho ile Engin sürekli kanat değiştiriyor. Yer değiştirmek aynı yerde iki futbolcunun olması demek değil, sahayı iyi parsellemekle olur. Alanzinho sol kenarda iyi işler yaptı. Engin’de hazırlık maçlarına oranla daha vasattı. Zaman zaman alan değiştiriyor, bu iyi fakat boşalttığı alanları diğer arkadaşları doldurmalı. Trabzonspor artık oyunu kenarlara yayıyor ve bunun sonucunda da geniş alanlar buldu.
 
ORTA ALAN ÜSTÜNLÜĞÜ

Hüseyin’i her zaman beğenirim. Çünkü Hüseyin bir takım oyuncusudur. Klas bir oyuncu değildir belki ama takımın ağırlığını çeker. Tjikuzu ise hücumu daha fazla düşünen bir görüntü sergiledi. Orta alanda Trabzonspor sayıca fazla olunca oyunun hakimiyetini de eline geçirdi. Orta alan hücum organizasyonlarında iyi fakat savunma güvenliğine katkı sağlama konusunda aynı şeyi söyleyemeyiz. 

RAKİPLERDE KAZANDI
Trabzonspor deplasmanda kazanarak geriye düşmedi. Bu galibiyet bir avantaj getirmedi. Çünkü, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yanı sıra üst sıralarda yer bulmaya çalışan Bursaspor’da kazandı. Sadece Beşiktaş berabere kaldı. Rakipler yenilse o zaman lige avantajlı girdiğimizi söyleyebilirdik. Sivas maçı kaybedilse belki de çok sıkıntı yaşanacaktı. Lig önümüzdeki hafta yeniden başlayacak.

DENİZCİ: “Trabzonspor bir bütün olarak kendisini bilip, kendisini yaşasın. İşte o zaman özlenen şampiyonluk gelecektir. Bırakalım rakiplerimizin ne yaptığını önemli olan bizim ne yapacağımızdır. Yeter ki yönetim kurulu görevini yerine getirip, bir bütün olarak takımın arkasında dursun.”

BU YIL ÇOK FARKLI
Geçen yıldan çok farklı bir Trabzonspor izledik. En önemli farklılık ise orta sahada yaşandı. Geçen sezon çok eleştirdiğim orta saha daha bir toparlanmış, daha üretken bir görüntü sergiledi. Bunu söylerken Hüseyin’in gidişine bağlamıyorum. Bunu belirtirken Hüseyin’e karşı olduğum değil, Selçuk, Hüseyin ve Alanzinho’nun aynı paralelde oynatılması ve aynı görev anlayışı ile oynamalarından bahsediyorum. 

ORTA SAHA ÜRETKEN
Sivasspor karşısında Trabzonspor orta sahası hem sayısal üstünlük, hem de üretkenlik adına pozitif bir görüntü sergiledi. Tjikuzu ve Alanzinho’nun pas yüzdelerinin de yüksek olması hücum etkinliğini ve oyunun kontrolünü ellerinde bulundurmalarına katkı sağladı. Trabzonspor bu karşılaşmada çok yönlü bir takım görüntüsü sergiledi. Oyunu istediği gibi kontrol etti. Bu da şampiyonluğa oynayan bir takım için çok önemli. 

BİRLİK BOZULMASIN
Hazırlık maçlarında ve Sivasspor karşısında izlediğim Trabzonspor, bana göre şampiyonluğun en güçlü adayı. Taraftar bu takıma sahip çıkıp, desteklerse bu sezon şampiyon olmamaları için hiçbir neden göremiyorum. Yeter ki Trabzonspor bir bütün olarak kendisini bilip, kendisini yaşasın. İşte o zaman özlenen şampiyonluk gelecektir. Bırakalım rakiplerimizin ne yaptığını önemli olan bizim ne yapacağımızdır. 

YÖNETİM DAĞILMASIN
Rakipler kimi alırsa alsın, ne kadar pahalı transfer yaparsa yapsın, hatta çok net söyleyeyim; Ronaldinho’yu bile alsalar Trabzonspor, birliğini ve bütünlüğünü bozmazsa şampiyonlukta en fazla iddiası olan takımdan bile daha iddialıdır. Bu iddianın sezon sonuna kadar devam etmesi için öncelikle yönetim kurulu birliğini bozmamalı, Sayın başkan açıklamalarında daha dikkatli davranıp rencide edici kelimeler kullanmamalı. 

Kaynak: Kuzeyekspres Gazetesi

Toplam Okunma Sayısı : 1702

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com