Rehber :
   
Haber Portalı
Yöresel Haberler
61 Haber
Zaguda.net
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.08.2009
Diyarbakırspor Maçını Unutmak Zorundayız


Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Diyarbakırspor maçında kaybedilen üç puanın bir mazereti olamayacağını belirterek, "Artık bu maçı unutmalıyız. Avrupa kupası maçlarının havası çok farklı olur. O yüzden Toulouse maçından istediğimiz sonucu alacağımızı umuyoruz" dedi.

Trabzonspor'da Perşembe günü Fransa'nın Toulouse takımıyla oynanacak UEFA Avrupa Ligi Play - Off karşılaşması ilk maçı öncesi seferberlik ilan edildi. Bordo - mavili takımın Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Diyarbakırspor karşısında aldıkları şok mağlubiyeti unutmaları gerektiğini ifade ederek, "Diyarbakırspor maçı taraftarın da, yönetiminde, futbolcuların da hiç düşünmediği bir netice ile tamamlandı. Hem futbol, hem netice olarak son derece üzücü. 3 puan kaybettik. Ama zaman zaman bu tür kazalar oluyor. Önemli olan bu tip durumlarda paniklemeden takımı toparlamak gelecek maçlara umutla bakacak hale getirmek" diye konuştu.

"Diyarbakırspor Maçı İçin Mazeretimiz Yok"

Hacısalihoğlu, sakatlıkları mazeret olarak kabul etmeyeceklerini de ifade ederek, "Diyarbakırspor maçında birçok oyuncunun aynı anda sakatlığı ve hastalığı gibi konular etkili olmuş olabilir. Ama hiç biri bu maçın kaybedilmesi için mazeret sayılamaz" diyerek Avrupa kupası maçlarının havasının çok farklı olduğunu hatırlattı ve "Ligde alının galibiyet veya mağlubiyetler Avrupa kupası maçları için ölçü olmaz. O maçlar apayrı bir atmosferde oynanır. Bizim iddiamız bu maç ta tur atlayacak sonucu almak ve toparlanmak. Camiada bu yönde bir beklenti içerisinde" dedi.

"Taraftarların Tepkisi Çok Doğru Değil"

Taraftarların bir maçlık tepkilerinin normal olmadığını da vurgulayan Hacısalihoğlu, "O tür taraftarların kulüple bir ilişkisinin olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca taraftarların Fatih Tekke diye bağırmasının da, çok iyi değerlendirilmiş ve çok mantık ölçüsüne sığdırılan bir tepki olarak değerlendirmiyorum. Ama taraftarın düşüncesidir. Bu konuları her maçtan sonra takımın aleyhine tezahürat şekline dönüştürürsek burada takımın toparlanmasına değil, toparlanmamasına sebep oluruz. Bana göre bu doğru bir davranış değil" ifadelerini kullandı.

"Forvet Oyuncularımızı Yadırgamıyoruz"

Hacısalihoğlu, bir forvet takviyesi düşünebileceklerini de belirterek, "Forvetlerin gol atamaması konusunu daha sağlıklı değerlendirirsek, bu yıl ki oyun planında forvetlerimiz daha çok rakip takımın defans oyuncularını yorarak orta saha oyuncularına gol attırma arayışı içerisinde. Her ne kadar bu forvet oyuncularımızın gol atamamasını çok normal karşılamasak da, bu nedenden dolayı çok da yadırgamıyoruz" dedi.

"Gribe Yakalanlar Sert Şekilde Uyarılacak"

Hacısalihoğlu, "Bazı futbolcuları, izin gününde yedikleri bir besinden gribal enfeksiyona yakalandı ve bu nedenle oynamadı. Bazılarının ise oynamasına rağmen performansı düştü. Bu konuda bir ceza uygulayacak mısınız?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"O yönde bir değerlendirme yapacağız. Madem ki, profesyonel anlaşma ve çalışma hayatı içerisindeyiz o zaman özel hayatınıza dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Kendinize iyi bakmanız gerekir. Çünkü her futbolcunun Trabzon şartları içerisinde kulübümüze hatırı sayılır maliyetleri vardır. Hiç kimsenin takımı şu veya bu sebeple yalnız veya eksik bırakmaya hakkı olmaması gerekir. Bu futbolculara sert şekilde bir ikaz yapılacaktır."

Hacısalihoğlu'nun bu açıklamasından sonra hafta içerisindeki izin günlerinde gribal enfeksiyona yakalanan Selçuk, Gökhan ve Alanzinho'ya yüksek bir ceza kesilmesi bekleniyor.

"Stat Konusunda Beklentimiz Sürüyor"

Stat konusunda beklentilerinin hala devam ettiğini de söyleyen Hacısalihoğlu, "Başkanımızın, Rize stadının açılışında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme imkanı olmadı. Yalnızca nezaketen bir karşılaşma protokolü içerisinde görüşmeler yapıldı. Oradaki ortam Trabzon stadıyla ilgili görüşmeye çok müsait değildi. Daha sonra görüşülmek üzere bu konu ileri bir tarihe atıldı. Trabzon'daki mevcut stadın restorasyonu veya yeni bir stadın yapılması Trabzonspor camiasının her zaman arzu ettiği ve bana göre hak ettiği bir olaydır. Umuyoruz böyle bir karar çıkar. Ve bizde bu konuda elimizden geleni yaparız. Ama mevcut stadın yıkılıp, yerine yeni bir stat yapılması konusundaki maliyeti bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Yattara ve Gökhan Takımdan Ayrı Çalıştı

Öte yandan Trabzonspor, Perşembe günü Toulouse ile kendi sahasında oynayacağı UEFA Avrupa Ligi Play - Off ilk maçının hazırlıklarını sabah saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı çalışmayla sürdürdü. Teknik Direktör Hugo Broos yönetiminde yapılan antrenmana bağırsak enfeksiyonu geçiren Gabric'le, sakatlığı devam eden Drago Gabric katılmazken, hafif sakatlıkları bulunan Yattara ve Gökhan doktor kontrolünde çalıştı. Bu futbolcuların Toulouse maçına yetiştirilmesi için yoğun şekilde çalışılıyor. İdmanda diğer futbolcular ise düz koşunun ardından yarı sahada çift kale maç yaptı.

Toplam Okunma Sayısı : 1801

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com