Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
18.08.2009
Kürtün ve Torul Barajlarında Balık Üretimi Gelişiyor


Gümüşhane Tarım İl Müdürü Hasan Irkın, Torul ve Kürtün baraj göllerinin yanı sıra 29 tatlı su balık işletmesiyle birlikte il genelinde yılda 5 bin ton balık üretimi yapılacağını söyledi.

 

Irkın, yaptığı açıklamada, Kürtün baraj gölünün 45 bin metrekarelik alanında kafes balıkçılığı yapılarak yılda 2 bin 600 ton balık üretildiğini belirtti.

Torul baraj gölünün 60 bin metrekarelik bölümünün İl Özel İdaresi tarafından kafes balıkçılığı yapılmak üzere ihaleye çıkarıldığını ifade eden Irkın, ''Torul baraj gölünde ise yılda 1700 ton balık üretimi yapılacak'' dedi.

İl genelinde tatlı su balığı üretimi yapan 29 işletme bulunduğunu kaydeden Irkın, ''Bu işletmelerimizde de yılda yaklaşık 700 ton tatlı su balığı üretilmektedir. Kürtün ve Torul baraj göllerimizin yanı sıra bu 29 işletmeyle birlikte il genelinde yılda 5 bin ton balık üretimi gerçekleşecektir. Bu da Gümüşhane'de balıkçılığın önemli bir sektör haline gelmiş olmasını kanıtlamaktadır'' diye konuştu.

Balıkçılığa devletin destek verdiğine dikkati çeken Irkın, ''Yetiştirilen 1 kilogram balık için 65, yavru balık için de 5 kuruş destekleme primi verilmektedir. Bu da balık üreticilerine önemli sayılacak derecede katkı sağlamaktadır'' dedi.

Irkın, balıkçılığı desteklemek amacıyla Gümüşhane'de 10'a yakın gölete 500 bini aşkın yavru balık bırakıldığını da ifade ederek, balıklandırma çalışmalarından sonuç alınabilmesi için vatandaşların duyarlı olmaları, yavru balıkları avlamaktan kaçınmaları, yalnızca olta ile avcılık yapmaları, bunun dışında herhangi bir av aracı ve yöntemini kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Toplam Okunma Sayısı : 2048

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com