Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.08.2009
Bakan Özak Gerçeği Dile Getirdi


Çorum'da ilgili bir soruya, "Bu konuyu Başbakanımızla ve Federasyon başkanımızla konuştuk. Yarından sonra yine Başbakanımızla görüşüp çözüm bulacağız. Kulüplerimizin yaşaması ve verimli hale gelebilmesi için iddaa gelirlerini eski haline getirmeye çalışacağız" dedi.

İddaa'dan takımlara verilen payın yüzde 33'ten yüzde 27'ye düşürüldüğünü belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, bu konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile konuştuklarını dile getirerek, "İkinci ve üçüncü lig takımlarımızın bütçelerinin yüzde 80'i iddaa geliri. Bu onlar için büyük bir kayıp. Bunu iyileştirmeye çalışacağız. Yarından sonra Başbakanımızla görüşüp konuya çözüm bulacağız. Kulüplerimizin yaşaması ve verimli hale gelebilmesi için iddaa gelirlerini eski haline getirmeye çalışacağız" dedi.

En İyi Transfer Alt Yapıdan Gelen Oyuncudur

Süper Lig'de takımların bu sezon yaptığı transferlere de değinen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Benim için en büyük favori transfer, alt yapıdan çıkıp yukarı takımlarda oynayan sporcudur. Bugün Barcelona'da bile 7-8 tane alt yapıdan gelen oyuncu var. Bunların hepsi dünya çapında. Bunları biz niye yapmayalım. Türkiye Ligi izlenen bir lig. Avrupa'da, Orta Asya'da ve ABD'de izlenen bir lig" diye konuştu.

Yıldızken Kimse Gelmiyor

Türkiye'ye yıldızken oyuncu gelmediğini söyleyen Bakan Faruk Nafız Özak, 25 yaşındaki bir dünya yıldızının Türkiye'ye gelmesinin zor olduğunu belirtti. Kulüplerin bütçelerini yükselttiğini kaydeden Bakan Özak, bütçelerin büyümesi ile pahalı transferlerin yapıldığını dile getirdi. Pahalı transferin her zaman iyi transfer olmadığını belirten Bakan Özak, "İyi transfer eşittir iyi sonuç alınabilen transferdir" diyerek milli takımın dünya kupası elemeleriyle ilgili şöyle konuştu: "Dünya kupası elemelerinde kalan 4 maçıda kazanabilecek güçteyiz. Ukrayna ile oynadığımız hazırlık maçındaki oyunu biraz daha ileri götürebilirsek Türk milli takımı arzuladığımız sonuca ulaşacaktır."

16 Yılda Tamamlanan Olimpik Havuzun Açılışını Yaptı

Ziyaretlerinin ardından Çorum-Samsun karayolu üzerinde bulunan ve temeli 1993 yılında atılan Olimpik Yüzme Havuz'nun açılışını yapan Bakan Faruk Nafız Özak, daha sonra da Mahmut Atalay Gençlik Merkezi'nde kamp yapan halter yıldızlar milli takımını ziyaret etti. Ardından da Dünya ve olimpiyat eski şampiyonu güreşçi Tevfik Kış'ın adının verildiği Spor Salonu'nun açılışını yaptı. 1995 yılında temeli atılan spor salonunu açılışında konuşan Bakan Özak, "Adam 10 yaşındayken proje başlamış. 25 yaşına gelip evlenmiş. Tesis anca bitiyor. Adam bu spor salonundan faydalanamıyor. Bu kadar uzun sürmemeli" dedi.

Bakan Özak açılışların ardından şehirdeki diğer tesisleri gezerek incelemelerde bulundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1768

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com