Rehber :
   
Şekerleme ve Şeker Ürünleri
Karabekir Şekerleme
Celaloğlu Arzu Helva
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
20.08.2009
Cengiz Akçay Yazdı


Trabzonspor'un Golcü Sıkıntısı Yok

Avrupa’da oynanan hazırlık maçlarının ardından iki lig maçıyla birlikte sıkıntıların neler olduğu az çok gözüktü.

Ama birileri golcü sıkıntısı olduğunu söylüyor. Bana göre Trabzonspor’un aslında golcü sıkıntısı yok. Trabonspor’da Türkiye standartlarının en üs düzeyinde Umut ve Gökhan gibi santrforu var. Bu oyuncular geçen sezon 30 üzerinde gol attılar. Asıl sıkıntı oyun anlayışındadır. Yani golcülere ortadan ve kenarlardan top gelmesi gerekir. Ben santrforum onun için bu oyuncuları iyi anlıyorum.

Trabzonspor’da geçen sezon birlikte toplam 30 golün üzerine çıkan Umut ve Gökhan ikilisine kimsenin kızma hakkı yok. Umut iyi niyetli oynamaya çalışan bir oyuncu. Gökhan ise Avrupa’daki hazırlık maçlarında geçen sezona göre daha istekli bir oyun anlayışı içersinde gözüktü ama lig öncesi sakatlığı ve rahatsızlığı sebebiyle ilk 11’de yer alamadı.

Trabzonspor’da önemli olan oyun kurgusu ve sistemi. Yani kısaca, oyun mantalitesi. Bu her maçta aynı olmalı. Rakibi göre değişik oyun sistemi olur mu ? Önce Trabzonspor oyun mantalitesini rakibine kabul ettirmek zorundadır. Rakiplere göre değişim olursa böyle beklenmeyen sonuçlar olur.

Lige Sivasspor galibiyetiyle başlayan Trabzonspor, bu maçta iyi gibi gözükse de, kırmızı-beyazlı ekibin geçen sezona oranla büyük bir güç kaybettiğini de hesaba katmak gerekirdi. Bu maçta, orta alanı 4’lu oyuncuyla forse eden Bordo-mavililer, kendi sahasında Diyarbakir karşısında maça Ceyhun-Tjikuzu ikilisiyle ön liberolu başlamak ne demekdi ? Bunu anlamakta güçlük çektik diyebilirim.

Savunma ağırlıklı oynayan ekipler karşısında kilidi açmak için ustalara ihtiyaç vardır. Bireysel yetenekleri üstün olan oyunculara. Rakibini bire birde eksilterek sayısal üstünlün sağlayacak. Trabzonspor’un sıkıntıları arasında bunu gördük. Yine yan pas sevdası başladı. Dikine oynamak gerekirken, herkesin yerli yerinde sabit olması pozisyon üretimini kısıtladı. Ne kenarlardan toplar getirildi. Ne de rakip savunmanın arkasındeki derinliklerine paslar atılabildi. Zaten oraya koşu yapan da yoktu gibi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Türkiye Ligi’ndeki oyun yapılarını tanın kadar inşallah “ Atı alan Üsküdar’ı geçmez”.

Toplam Okunma Sayısı : 1856

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com