Rehber :
   
Lokanta
Üstad Yemek ve Kebap Salonu
Şahane Yemek ve Kebap Salonu
Çınar Lokantası
Güloğlu Baklava & Kebap
Özdemir Kasabı
Akçaabatlılar Köfte & Balık
Kıbrıs Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.08.2009
Trabzon'da "1. Ramazan Etkinlikleri" Başladı


Trabzon Belediyesince düzenlenen ve ramazan ayı boyunca Zağnos Vadisi'nde gerçekleştirilecek ''1. Ramazan Etkinlikleri'', mehter konseri ve havai fişek gösterileriyle başladı.

TOKİ ve Trabzon Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında düzenlenen Zağnos Vadisi'ndeki etkinliğin açılış törenine, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başlayan etkinlikte konuşan Vali Kızılcık, insanların hayatında önemli anlar olduğunu belirterek, ''Bizim kültürümüzde, hani derler ya 'Nerede o eski Ramazanlar' diye. Ben bu vadiye ayağımı attığım andan itibaren bunun havasını kokladım, o esintiyi hissettim'' dedi.

Kızılcık, etkinliği gerçekleştirenler ile tarihi ve kültürel geçmişi bulunan Zağnos Vadisi'nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da vatandaşlara layık olanı onlarla birlikte yapmaya çalıştıklarını belirterek, ''Tüm insanlığın barış, özgür ve kardeşlik içerisinde olmasını istiyoruz. 30 gün boyunca burada birbirimizle sohbet edeceğiz, çeşitli gösterileri izleyeceğiz, birbirimizle kucaklaşacağız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, mehter takımının parçaları eşliğinde havai fişek gösterileri sunuldu.  Etkinliğe katılan vatandaşlar, daha sonra vadi içerisinde stant açan iş yerlerini gezerek alışveriş yaptı. Yöresel ürün satan yerlerin ilgi çektiği etkinlikte çocuklar ise pamuk şeker satıcılarına ilgi gösterdi.

Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde animasyon ve semazen gösterileri, neyzen taksimleri, tasavvuf konserleri, Hacivat-Karagöz oyunu, fasıl geceleri, yöresel sanatçı ve mehter konserleri, folklor gösterileriyle Türk sanat ve halk müziği etkinlikleri ve kolbastı gösterileri yapılacak. Vadide takı, hediyelik eşya, kitap, kozmetik, çeyiz, ev tekstili, gümüş reyonları ile yiyecek ve içecek stantları da hizmet verecek.

Toplam Okunma Sayısı : 2240

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com