Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.08.2009
Vali Kızılcık, Trabzon'un En Çok Teşvik Alan İller Kapsamına Almasının Bir Avantaj Olduğunu Söyledi


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, il yönetim kurulu üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Murat Özçilingir, 17 ilçe başkanı ve il genel meclisi üyelerini makamında kabul etti.

 

Trabzon’un en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Başkan Yıldız, Trabzon’da istihdam yaratmak ve işsizliği azaltmak için birkaç önemli yatırımın hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunların başında Trabzon’un GAP’a ve Gürcistan’a bağlayacak olan demiryolu projesinin hayata geçirilmesi geliyor. Bir diğeri ise Trabzon’a Güney Çevre Yolu’nun kazandırılmasıdır. İlimizin sağlık alanında merkez olması hasebiyle sağlık yatırımlarının daha da çoğaltılması Trabzon için önemli bir kazanım olacaktır.”

Yıldız ayrıca, Trabzon’un vazgeçilmezi olan turizm sektörünün geliştirilmesi için de alternatif bölge olan Vakfıkebir-Tonya-Kürtün Vadisi’nin yolunun yapılması gerektiğini bu durum içinde Trabzon ve Gümüşhane Valilerinin bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi. Yıldız, Trabzon’a hizmet noktasında Vali Kızılcık’ın emrinde olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Vali Kızılcık ise, Başkan Yıldız’ın tespitlerinin doğru ve yerinde tespitler olduğunu belirterek, teşvik yasasında Trabzon’un en çok teşvik alan iller kapsamına almasının bir avantaj olduğunu söyledi. Teşvik avantajını kullanarak önemli yatırımları Trabzon’a kazandırmak ve belirli bir istihdam sağlamak gayretinde olduklarını dile getiren Vali Kızılcık, Trabzon’un doğu ilçelerinden birine çimento fabrikası kurulması noktasında son aşamaya gelindiğini söyledi. Vali Kızılcık, konuşmasına şöyle devam etti: “Alman teknolojisi ile yapılacak bu çimento fabrikası kesinlikle çevreye zarar vermeyecek şekilde hayata geçirilecek. Batı ilçelerimizin birinde ise İstanbul’dan bir iş adamımız önemli bir tesis kurmak için fizibilite çalışmaları yapıyor. Ayrıca Fransa’dan bir iş adamının ise yayla turizminde yaz ve kış aktivitesinin yapılabileceği 10 milyon avroluk bir tesis kuracağını söyleyebilirim.”

Bölgemize yatırımcıyı çekmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Vali Kızılcık, “Bütün imkanlarımızı yatırımcının emrine verip, bürokratik engelleri ortadan kaldırmanın yollarını arayacağız. Tabi bu çalışmalarımız bir süreçtir. Trabzon’a atandığım esnada iş adamları ile İstanbul’da bir araya geldik. Bunun devamı Trabzon’da olacaktır. Bütün hedefimiz yatırımcının önünü açmaktır.” şeklinde konuştu.

Trabzon’da arazi sıkıntısı olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, bölgemizde büyük alanlar gerektirmeyen, küçük arazilerde katma değeri yüksek işletmeler kurulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplam Okunma Sayısı : 1911

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com