Rehber :
   
Beyaz Eşya ve Elektronik
Araslar Ticaret
Aydın Elektronik
Tekobiz
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.08.2009
Zağnos Vadisi, "1. Ramazan Etkinlikleri" ile şenlendi.


Zağnos Vadisi, "1. Ramazan Etkinlikleri" ile şenlendi.


       Trabzon Belediyesi tarafından yapılan 1. Ramazan Etkinlikleri Zağnos Vadisi'nde başladı.

       32 gün sürecek etkinliklerin açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

       Etkinliklerin açılış töreninden önce vatandaşlar Trabzon Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırında oruçlarını açtılar. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da ailesi ve vatandaşlarla birlikte çadırda iftar yaptı.

       Daha sonra, vatandaşların Ramazan ayı boyunca alışverişlerini yapabileceği, ilahi, mehter takımı, Türk Halk ve Türk Sanat müziği konserleri, semazen ve Hacivat-Karagöz gösterileri gibi çeşitli etkinliklerin yapılacağı 1.Ramazan Etkinlikleri açılış töreni yapıldı.

       Törene Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Kültür Müdürü İsmail Kansız, bazı daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

       Açılış töreninde konuşan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan ayının ibadetin, kültürel, sosyal ve manevi dayanışmanın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı ay olduğunu vurgulayarak, " Açılışını gerçekleştirecek olduğumuz 1.Ramazan Etkinlikleri ile sizlere layık olanı sizlerle birlikte yapmanın gayreti içerisindeyiz. Zağnos Vadisi'nde yapılacak etkinliklerle vatandaşlarımızın Ramazan ayını doyasıya yaşayacağına inanıyorum. Ramazan ayı vesilesi ile 71.5 milyon insanımızla birlikte tüm insanlığa barış ve mutluluk dileklerimi iletiyorum" dedi.

       Başkan Gümrükçüoğlu ayrıca Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm projesini yaparak Trabzonluların hizmetine sunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Faruk Nafiz Özak, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile emeği geçenlere teşekkür etti.

       Trabzon Valisi Recep Kızılcık ise, insanların hayatında önemli anlar olduğunu belirterek, ''Bizim kültürümüzde, hani derler ya 'Nerede o eski Ramazanlar' diye. Ben bu vadiye ayağımı attığım andan itibaren bunun havasını kokladım, o esintiyi hissettim'' dedi.

       Kızılcık, etkinliği gerçekleştirenler ile tarihi ve kültürel geçmişi bulunan Zağnos Vadisi'nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

       Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği 1. Ramazan Etkinliklerinin ilk gününde, Trabzon Belediyesi Mehter takımı konseri, havai fişek, lazer gösterileri, ilahi ve semazen gösterileri, şiir sunumları ve konser vardı. Konserde vatandaşlar uzun horon halkaları oluşturarak horon etti. Konser sırasında çocukların Kolbastı gösterileri ise görülmeye değerdi.

       Yöresel ürün satan yerlerin ilgi çektiği etkinlikte çocuklar ise pamuk şeker satıcılarına ilgi gösterdi

       Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde animasyon ve semazen gösterileri, neyzen taksimleri, tasavvuf konserleri, Hacivat-Karagöz oyunu, fasıl geceleri, yöresel sanatçı ve mehter konserleri, folklor gösterileriyle Türk sanat ve halk müziği etkinlikleri ve kolbastı gösterileri yapılacak. Vadide takı, hediyelik eşya, kitap, kozmetik, çeyiz, ev tekstili, gümüş reyonları ile yiyecek ve içecek stantları da hizmet verecek.

Toplam Okunma Sayısı : 3082

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com