Rehber :
   
Ajanslar
Yonca Ajans
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
25.08.2009
Olağanüstü genel kurulu Nizamettin Algan Konferans salonu'nda sona erdi.


Kulübümüzün olağanüstü genel kurulu Nizamettin Algan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 262 Delegenin hazır bulunduğu salonda yapılan açık oylama sırasında gerçekleşen itirazlar sonrasında 4. madde yönetim kurulumuz tarafından geri çekildi.

Divan Başkanlık Kurulu’nun oluşturulmasının ardından Genel Sekreterimiz Hasan Yener genel kurul üyelerimizi bilgilendirdi. Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun ekonomik artışlara ayak uydurmak için büyük çalışmalar içinde olduğunu belirten Yener, “Daha önce tespit edilen bütçe artan maliyetler üzerine kulübümüzü yeni kaynak arayışlarına itmiştir. Bu konuda Başkanımız ve yönetim kurulumuzun çalışmaları, bu çalışmalar sonucu yeni sözleşmeler, yeni sponsor arayışları vardır. Sene başında belirlediğimiz bütçemizin üzerine çıkacağımızdan yönetim kurulumuzun tüzüğümüz gereği olarak, sizlerin onayına ihtiyaç vardır” dedi.  

 

Devri alınan ve alınacak olan, yat limanı, Hüseyin Avni Aker Stadyumu yol tarafındaki boş alan, Kartal Tesisleri, Düzköy Yaylakent Tesisleri, Belediye’den devralınacak olan eski fuar alanının uzun süreli devri ve buraya ticari alanların yapılıp kiraya verilmesi için genel kurulun yetkisinin esas olduğuna dikkat çeken Genel Sekreterimiz Hasan Yener, “Buraları 10 yıldan fazla kiraya verme yetkimiz yok. Kuruluşlar bu tür yerlere yatırım yapmak için daha uzun yıllar istemektedirler. Daha önce Kartal Tesisleri için bu yetki verilmiştir. Bahsetmiş olduğumuz yeni alanlar için de aynı şartlar söz konusu. Son zamanlarda genel kurulla ilgili spekülasyonlar yapıldı. Her şeyimiz açık. Bugün bütçe ve gelecekle ilgili her şeyi sorabilirsiniz. Hepsine cevap verebiliriz. Trabzonspor’umuz hepimizin kulübüdür” diye konuştu.

 

Genel kurulda sırasıyla eski başkan yardımcılarımızdan Muzaffer Ermiş, genel kurul üyesi Metin Kaya, Edip Sevinç, Ali Sait Yılmaz, Ayhan Sürmen, Coşkun Dilber ve Divan Başkanlık Kurulu eski Başkanı Nizamettin Algan söz aldılar.

 

Bu üyelerden Muzaffer Ermiş, Metin Kaya, Ali Sait Yılmaz, Ayhan Sürmen ve Coşkun Dilber çeşitli sebeplerle aleyhte oy kullanacaklarını belirtirlerken,

Algan, Trabzonspor’un yarım asra yaklaşan faaliyetlerle büyümeye çalışmak için gündemini tazelediğini belirterek, “Konuşan arkadaşların heyecanını seviyorum. Kulübün mensupları heyecanlarıyla sevgilerini, akıllarını icraatlarıyla birleştirirlerse faydalı olurlar. Ekonomik konular için tüzüğümüzün verdiği yetkileri aşmamak adına sosyal dayanışmamızın gereği buraya toplandık. Ekonomik gücü tarih boyunca temin etmenin uğraşı içerisinde olduk ve bu konu yönetimleri yormuştur. Borç ekonomik kaynaklar yetersiz olduğu için büyüyor. Bugünkü yönetim gelir kaynaklarını arttırabilmek için bazı maddeleri gündeme taşımış ve gayri menkulleri kullanma hakkını almış. Bunları da 10 yıl kullanabilir. Daha fazlası için yeni bir yetki tazelememiz gerekiyor. Gayrimenkullere talip olacak kişiler yatırım yapacaksa kısa süreleri istemiyorlar. Yönetim kurulumuz da bu ihtimalleri düşünerek bu yetkiyi talep ediyor. Bu Trabzonspor’un istikbalini ipotek edeceğimiz anlamına gelmez. Trabzonspor’un ekonomik gücüne bir şeyler kazandırmak gerek. Yönetime oy verdik ancak başka bir şey vermedik. Şimdi yetki istiyorlar. Benim kanaatim yetkiyi vermekte sakınca olmadığıdır. Kazanılan mülkler de Trabzonspor’un kendi gayrimenkulleri değildir” diye konuştu.  

 

Konuşmaların ardından gayrimenkullerin devir hakkı süresinin uzatılmasına yönelik 4. maddenin oylamasına geçildi.

 

262 Delegenin hazır bulunduğu salonda yapılan açık oylama sırasında gerçekleşen itirazlar sonrasında kürsüye gelen Dr.Hasan Yener, 4. maddenin yönetim kurulu tarafından geri çekildiğini duyurdu. Bunun üzerine Divan Başkanı Özer Atalay da doğan tartışmalar nedeniyle sağlıklı ortamın bulunmaması gerekçesiyle genel kurulu kapattı.






Toplam Okunma Sayısı : 1870

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com