Rehber :
   
Akvaryum & Evcil Hayvanlar
Trabzon Akvaryum
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.08.2008
Vali Okutan MOBESE'yi Test etti.


            Trabzon Valisi Nuri Okutan, MOBESE’nin (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) çalışıp çalışmadığını test etmek amacıyla üç yıl önce kayıp olduğu bildirilen plakayı aracına takıp şehirde gezinti yaparken MOBESE’ye takıldı. Trabzon’da gece gündüz demeden günün her saatinde denetimlerde bulunan Vali Okutan, bu kez de MOBESE’nin çalışıp çalışmadığını kontrol etti.

Trabzon’da MOBESE’nin biran önce faaliyete geçmesi konusunda büyük gayret gösteren ve her fırsatta MOBESE’nin gerekliliğini anlatan Vali Okutan, yaptığı testle haklılığını ortaya koydu. 2005 yılında Çorum ilinde kayıp olduğu emniyete bildirilen plakayı bilerek sivil aracına takıp, kimseye haber vermeden şehirde gezintiye çıkan Vali Okutan, çok kısa bir süre sonra trafik ekiplerince durduruldu. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından aracı durdurulan Vali Okutan, emniyet görevlilerini yaptıkları titiz ve dikkatli çalışmalarından dolayı kutladı. Vali Okutan, “Kurulması için çok uğraş verdiğimiz MOBESE’nin yararını gördük. Üç yıl önce kayıp olduğu emniyete bildirilen bir plakayı aracıma takıp MOBESE’nin çalışıp çalışmadığını test etmek istedim. Sonuç olarak bu sistemin yararını ortaya koymuş olduk. Üç yıl önce meydana gelmiş bir olay bugün bile hemen tespit ediliyor. Bizimde bu sistemle amaçladığımız buydu. Vatandaşımız rahat olsun.” şeklinde konuştu.

“İlin Valisi olarak beni durduran MOBESE’den kimse kaçamaz.” şeklinde espri yapan Vali Okutan, aracını durduran trafik ekibini tebrik ettikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek 24 saat aralıksız olarak MOBESE sistemini takip eden görevli memurlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 Aracını durduran ve o saatte MOBESE’nin başında bulunan görevli memurları takdir belgesiyle ödüllendireceğini ifade eden Vali Okutan, zor bir görevi ifa eden emniyet güçlerinin her yönüyle vatandaşlara örnek olması gerektiğine dikkat çekerek polisin vatandaşın rahatı ve huzuru için görev yaptığını belirtti.

Toplam Okunma Sayısı : 2550

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com