Rehber :
   
İş Makinaları ve Servisleri
Karadeniz Makina
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.08.2009
Sürmene, Denizcilik ve Gemi İnşaaat Sektöründe Marka Olacak


Trabzon'un Sürmene ilçesi, denizcilik ve gemi inşaatı sektöründeki yeni atılımlarıyla marka haline gelecek.

 

Sürmene'nin denizcilik ve gemi inşaatı alanında Türkiye'de marka olmuş bir ilçe konumuna geldiğine dikkat çeken Kaymakam Mustafa Özarslan, denizcilik alanında bulunan eğitim faaliyetlerinin hepsinin Sürmene'de bulunduğunu hatırlattı.

 

Özarslan, "Deniz Bilimleri Fakültesi'yle lisans, Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu ile önlisans, Telekom Sürmene Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'yle orta öğretim, Yeni-Çam Tersanesi'yle gemi inşaatı ve geçmişten gelen gemi yapımı bilgi ve tecrübesiyle ilçe, Türkiye'de marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor." dedi.

Denizcilik ve gemi sektöründe eksik halkanın kalmadığını kaydeden Özarslan, Avrupa Birliği (AB) Destekleme Birimi'ne (IPA) sunulan ve kabul edilen Yeni-Çam Tersanesi tekne imâl alanına üretim destek atölyesi kurulması projesinin 2 yıl içinde tamamlanacağını, Sürmene'ye gereken katkıyı fazlasıyla sağlayacağını dile getirdi.

Öte yandan, Sürmene Köprübaşı yolu üzerinde Türk Telekom tarafından yaptırılan Sürmene Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirileceği bildirildi.

Okulun inşaatını gezip incelemelerde bulunan Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, böyle bir okulun çoğu ilde dahi bulunmadığına vurgu yaptı.

Sürmene Milli Eğitim Müdürü Abdul Kadir Küçükali ise yapımına 10 ay önce başlanan okulun 3,5 milyar TL'ye mal olacağını ve bittikten sonra 750 öğrenciye hizmet vereceğini kaydetti.

Toplam Okunma Sayısı : 1998

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com