Rehber :
   
Web Siteleri
Bölgesel Web Siteleri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.08.2009
"Ortahisar Mahallesinin de Turizme Kazandırılması İçin Çalışmalar Sürüyor"


Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentin 2011 Gençlik Olimpiyatları ve sonrası için turistik otellere ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın aylık olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Boztepe'de beş yıldızlı bir otel inşası için girişimlere başladıklarını, aynı bölgede ikinci bir otel daha düşündüklerini kaydetti.

 

Gümrükçüoğlu, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan gerekli izin çıktığı takdirde, Boztepe'ye beş yıldızlı otel için uluslararası bir ihale açacaklarını dile getirdi.

Göreve geldiğinden bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'da ilk kez ekim ayından itibaren Kalkınma Mahallesi'nde doğalgaz kullanımına başlanacağını belirtti. Sahil şeridinde de bazı düzenlemeler için projeler hazırladıklarını anlatan Gümrükçüoğlu, sahildeki Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün Deliklitaş'a taşınacağını, yerine de uluslararası modern bir spor komplemsinin inşa edileceği müjdesini verdi.

Ortahisar bölgesinin de turizme kazandırılması için çalıştıklarını aktaran Gümrükçüoğlu, "Bölgenin tarihi dokusunu turizme açmak için Kanuni Parkı çevresindeki binaların kullanım hakkının belediyeye tahsisini talep ettik. Milli Emlak'tan gerekli izin çıktığı takdirde o binaları da turizme açacağız." diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu, 2011 hazırlıkları kapsamında gerekli ışıklandırma ve binaların sıva, boya ve badana işleri için İş Kurumu ile birlikte proje çalışması başlattıklarını dile getirdi.

Ayrıca Gümrükçüoğlu, şehrin en önemli problemlerinin başında gelen trafik için de uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini, iki ay içerisinde ilk uygulamayı hayata geçirecekleri vurguladı.

Toplam Okunma Sayısı : 1805

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com