Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.08.2009
Ağustos Ayı İtibarıyla Trabzon'da Yatırım İçin 22 Başvuru Oldu.


 Meclis Başkanı M. Şadan Eren başkanlığında toplanan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclisi Ağustos ayı meclis toplantısını tamamladı. Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Türkiye Büyük millet Meclisi’nde Trabzon’u temsil eden partilerin milletvekillerinin konuk olarak alındığını anımsattı.

TTSO DA VERİLEN EĞİTİMLERE İŞLETMELERİNİZDEKİ ÇALIŞANLARINIZIN KATILMASINI SAĞLAYIN

Değerli meclis Üyelerimiz,
Sizlerinden yakından takip ettiğiniz gibi odamızın bünyesinde üyelerimize çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan eğitim ve seminerler verilmektedir.

TTSO PROJE OFİSİ,
ABİGEM TRABZON,
VE AVRUPA İŞLETMELER AĞI,

tarafından sunulan bu hizmetlerin temel amacı işletmelerimin bilgi birikimini güçlendirmek daha dinamik ve rekabetçi bir yapıya kavuşturmak içindir. Aynı zamanda işletmelerimizi Avrupa Birliği sürecine dahil etmeyi amaçlayan,  ticari kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen bu eğitim ve seminerler alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir.

Birçoğu ücretsiz ve bazıları da cüzi bedeller karşılığında verilen bu eğitim ve seminerler, odamız internet sayfası üzerinden, yerel medyamızda yapılan ilanlar veya direkt işletmeler ile irtibata geçilerek sizlere duyurulmaya çalışılmaktadır.

En önemli sermayenin bilgi olduğu günümüzde, oda olarak işletmelerimize daha fazla yararlı olmak için yürütülen bu çalışmalara işletmelerinizdeki çalışanların veya çevrenizdeki işletmelerdeki çalışanların katılmalarının sağlanmasında hassasiyet göstermenizi bekliyoruz.

Bu eğitim ve seminerler sonunda verilen bazı katılım belgeleri ve sertifikalar çoğu zaman yasal olarak işletmelerimizde tamamlaması gerektiğini de hatırlatmakta yarar görüyorum.

VARLIK BARIŞI 30 EYLÜLDE SONA ERİYOR

Varlık barışı aslında işletmelerimiz için bir sigortadır.
Şirketlerin bünyesinde görünmeyen,
Para,
Döviz,
Altın,
Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları,
Varlığı kanaat verici bir belge ile ispat edilen taşınmazlar için,
Yurt içi veya yurt dışından 30 Eylül 2009 tarihine kadar  bankalara veya vergi dairelerine beyanda bulunulması mümkündür.
Vergi incelemesi riskini bu beyanlarda bulunanlar kaldırmış oluyor ve bir anlamda sigorta ifadesi taşıyor..
Bu varlık barışı fırsattan üyelerimiz yararlanabilir.

RAMAZAN AYI

Sevgi ve hoşgörünün doruğa ulaştığı, manevi duygularımızın yükseldiği ramazan ayını yaşadığımız bu kutsal günlerde; camiamıza ve milletimize bereket dileyerek, sözlerime burada saygıyla son veriyorum..

Bu geleneğe bu dönemde devam edildiğini vurgulayan Meclis Başkanı M. Şadan Eren, AKP adına Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, CHP’yi adına Mehmet Akif Hamzaçebi’nin ağırlandığını, bu kez MHP adına Süleyman Latif Yunusoğlu’nda sıra olduğunu, ancak kendisinin isteği üzerine Eylül veya Ekim aylarında konuk olarak katılmayı önerdiğini aktardı.

Bu nedenle TTSO Meclisi’nde konuk olarak sıranın Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na geçtiğini bildirdi. Sayın Başkan Gümrükçüoğlu’nu TTSO meclisinde ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Meclis Başkanı M. Şadan Eren daha sonra meclisi açtı
.

Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun konuşmasından önce TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu kürsüye gelerek, geride kalan ay içersindeki çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un Gıda Toptancıları Sitesi’ne kavuşturulması için oda tarafından yapılan çalışmalara belediye olarak destek verilmesini istedi. TTSO tarafından Gıda Toptancıları sitesi için en uygun alanın Deliklitaş mevkiinde olduğunu, bu önerinin değerlendirilmesi ve desteklenmesini istedi.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’un sahil bandının Ayasofya kavşağı karşısında denk gelen alanda, TTSO tarafından uluslar arası bir botanik bahçe projesinin gerçekleştirilmesi önerisini, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na aktardı.

Yüzünü denize çeviren Trabzon’un derin deşarj sistemindeki aksaklıkları gidermesi gerektiğini ifade eden Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, denizden gelen kanalizasyon kokularının kent yaşamında insanları ve turizmi olumsuz yönde etkilediğini ve önlem alınması gerektiğine işaret etti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun Ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasının diğer bölüm başlıkları ve içerikleri şöyle.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HAFTASI İÇİNDEYİZ

Ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 87. yıldönümü kutlamalarını coşkuyla ve gururla gerçekleştirdiğimiz bir haftanın içindeyiz.

Bundan tam 87 yıl önce, 30 Ağustos 1922’de Türk Milleti, Ulu önderimiz Başkomutan ATATÜRK ve silah arkadaşlarının kazandığı büyük Zafer Bayramı Türkiye Cumhuriyetinin tam bağımsızlığı ve hürriyetinin temelini teşkil etmektedir.

Bu anlamlı haftada, 30 Ağustos Zafer Bayrami’mizda Ulu Önderimiz ve Aziz Şehitlerimizi rahmetle, saygıyla anıyoruz. 

"Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür.”
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları tarafından kurulan bu kutsal ulus-devlet, laik ve uniter devlet yapısı en kuvvetli hazinemizdir ve bizlere emanettir.

Bu duygularla, 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun.

DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI KURULDU

Özellikle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında çalışmaları yürütülen, bizlerin uzun yıllardan beri ortak bir istemimiz olan kalkınma ajansı geçtiğimiz ay içinde kuruldu.

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin ve Gümüşhane olmak üzere altı il valileri, Belediye Başkanları, Özel İdare Başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları’nın iştirakiyle yapılan ilk toplantıda, “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı” adı verilerek faaliyetlerine resmen başladı.

Bir Genel Sekreter yönetiminde ve yaklaşık 40 uzmandan oluşacak kadro çalışmalarına başlayan “Doğu Karadeniz kalkınma Ajansı” il bazında dört uzman kadro oluşturarak önümüzdeki dönem faaliyetlerini yürütecek.

Yine bölgemizdeki bu illerden kanun çerçevesinde seçilen temsilciler ile yaklaşık 100 kişilik bir Kalkınma Kurulu Üyeliği de oluşturuldu.

Yerel planda, bölgemizde oluşan bu güçlü irade ile ciddi bir koordinasyon kurularak bölgesel bir kalkınma ve gelişme hamlesi için zemin hazırlandı.

Ülkemizin diğer bölgeleri ile içinde bulunduğumuz bölge arasında ekonomik dengenin sağlanabilmesi için ihtiyacımız olan yatırımların bölgemize kazandırılmasında “Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı” büyük bir görev ve sorumluluğu üstlenmiştir.

Kurumsal olarak odamız üzerine düşen sorumluluğu bu yapı içinde her zaman yerine getireceğini belirtirken başarılı olmasını gönülden arzuladığımızı da ifade etmek istiyorum.

TRABZON YATIRIM DESTEK AJANSI OFİSİ

Aynı zamanda eş zamanlı olarak yürütmüş olduğumuz ve odamız bünyesinde sağlanan mekanda hizmet vermeye başlayacak olan “Trabzon Yatırım Destek Ajansı Ofisi”nin hazırlıkları da tamamlanmıştır.

“Trabzon Yatırım Destek Ajansı Ofisi” ilk çalışmasını, açıklanan yeni teşvik siteminin neler getirdiği konusunda 1 Ağustos tarihinde düzenlenen geniş katılımlı toplantı ile sizlere aktarmaya çalıştı.
Bu toplantıya, iş dünyamızın temsilcilerinin büyük ilgi göstermiş olması, Trabzon adına memnunluk duymamıza vesile olmuştur.
Yeni teşvik sisteminde, en üst düzeyde desteklerin sağlandığı 4. bölgede yeralan Trabzon ve bölgemizde, iş adamlarımızın yeni yatırım ve ek yatırım istekleri bizleri heyecanlandırmıştır.

Oluşan taleplerin hayata geçmesi için oda olarak çalışmalarımız devam etmektedir.

27 Ağustos 2009 Tarihine kadar 22 başvuru oldu.
. Bir Alman firması inşaat malzemeleri konusunda
. Savunma ve sanayi
. Yurt yapımı 4 firma toplam 700 yatak kapasiteli
. Otel yatırımları
. Eğitim
. Besicilik
. Plastik sektörlerinden
Ayrıca 2 firma yer tahsisi teklifinde bulundu.

PİYASAYA VE YATIRIMLARA BANKACILIK SEKTÖRÜNDEN KREDİ SAĞLANMASI

İş adamlarımızın, Trabzon ve bölge odaklı yatırımlarına, finansman desteği sağlanması için bankacılık sektörü ile görüşmelerimizde olumlu sonuçlar elde edildi.

Dün, Halbank ile odamız arasında yapılan protokolde, özellikle bu dönemde yapılabilecek yatırımlara uzun vadeli finansman sağlandı. Odamız üyelerinin kullanabileceği bu ihracat, yatırım, nakdi ve gayri nakdi finansman üç milyon dolar tutarında ve piyasa koşullarının yüzde 1 veya binde 5 altında olması sağlanmıştır.

Yine geçtiğimiz ay içinde Vakıfbank ile de üyelerimize avantaj sağlayan bir kredi anlaşması da imzalanmıştır.

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ  / TTSO’NUN TEBRİZ TEMSİLCİSİ ATANDI

Odamızın, İran İslam Cumhuriyeti Doğu Azerbaycan Eyaleti Başkenti Tebriz’e yaptığı iş gezisinde Tebriz Ticaret ve Maden Odası ile odamız arasındaki anlaşma gereği karşılıklı temsilcilikler açılması kararına varılmıştı.

Tebriz Ticaret ve Maden Odası tarafından Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na tahsis edilen ofis aktif hale getirilerek üyelerimize hizmet vermeye başlaması sağlandı.

Temsilci olarak önerdiğimiz Nade Hameyan, Tebriz Ticaret ve Maden Odası tarafından da uygun bulunarak göreve başlaması onaylanmıştır.

Tebriz iş ziyaretimize katılan iş adamlarımızın çoğunluğunun da yakından tanımış olduğu temsilcimiz Nade Hameyan’ın bu görevini başarıyla yürüteceğine inanıyoruz.

İran İslam Cumhuriyeti ve Doğu Azerbaycan bölgesi ile çalışmak isteyen odamız üyelerine ithalat, ihracat ve her türlü işbirliği, başta olmak üzere işletmelerimize İranlı iş ortakları gibi eşleştirme çalışmaları için bu arkadaşımız ile iletişime geçilmesi halinde yardımcı olacaktır.

İletişim bilgileri:
Tebriz Ticaret ve Maden Odası
TTSO Temsilcilik Ofisi
Nade Hameyan
Telefon: 00989354524624
E-mail: a_nade_hameyan@yahoo.com

TTSO DA VERİLEN EĞİTİMLERE İŞLETMELERİNİZDEKİ ÇALIŞANLARINIZIN KATILMASINI SAĞLAYIN

Değerli meclis Üyelerimiz,
Sizlerinden yakından takip ettiğiniz gibi odamızın bünyesinde üyelerimize çeşitli alanlarda ihtiyaç duyulan eğitim ve seminerler verilmektedir.

TTSO PROJE OFİSİ,
ABİGEM TRABZON,
VE AVRUPA İŞLETMELER AĞI,

tarafından sunulan bu hizmetlerin temel amacı işletmelerimin bilgi birikimini güçlendirmek daha dinamik ve rekabetçi bir yapıya kavuşturmak içindir. Aynı zamanda işletmelerimizi Avrupa Birliği sürecine dahil etmeyi amaçlayan,  ticari kapasitelerini geliştirmeyi hedefleyen bu eğitim ve seminerler alanında uzman kişiler tarafından verilmektedir.

Birçoğu ücretsiz ve bazıları da cüzi bedeller karşılığında verilen bu eğitim ve seminerler, odamız internet sayfası üzerinden, yerel medyamızda yapılan ilanlar veya direkt işletmeler ile irtibata geçilerek sizlere duyurulmaya çalışılmaktadır.

En önemli sermayenin bilgi olduğu günümüzde, oda olarak işletmelerimize daha fazla yararlı olmak için yürütülen bu çalışmalara işletmelerinizdeki çalışanların veya çevrenizdeki işletmelerdeki çalışanların katılmalarının sağlanmasında hassasiyet göstermenizi bekliyoruz.

Bu eğitim ve seminerler sonunda verilen bazı katılım belgeleri ve sertifikalar çoğu zaman yasal olarak işletmelerimizde tamamlaması gerektiğini de hatırlatmakta yarar görüyorum.

VARLIK BARIŞI 30 EYLÜLDE SONA ERİYOR

Varlık barışı aslında işletmelerimiz için bir sigortadır.
Şirketlerin bünyesinde görünmeyen,
Para,
Döviz,
Altın,
Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları,
Varlığı kanaat verici bir belge ile ispat edilen taşınmazlar için,
Yurt içi veya yurt dışından 30 Eylül 2009 tarihine kadar  bankalara veya vergi dairelerine beyanda bulunulması mümkündür.
Vergi incelemesi riskini bu beyanlarda bulunanlar kaldırmış oluyor ve bir anlamda sigorta ifadesi taşıyor..
Bu varlık barışı fırsattan üyelerimiz yararlanabilir.

RAMAZAN AYI

Sevgi ve hoşgörünün doruğa ulaştığı, manevi duygularımızın yükseldiği ramazan ayını yaşadığımız bu kutsal günlerde; camiamıza ve milletimize bereket dileyerek, sözlerime burada saygıyla son veriyorum..

 
 
 
 
 
 

 

Toplam Okunma Sayısı : 2075

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com