Rehber :
   
Dans Eğitim Merkezleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
05.09.2009
TTSO Balkanlarda Üsküp TSO İle işbirliği protokolü ve ...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Üsküp Ticaret ve Sanayi Odası arasında kurumlar arasında kardeş oda anlaşması yapıldı. Anlaşma Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Üsküp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Makedonya Ekonomi Odası adına Goran Rafajovski  tarafından, karşılıklı işadamlarının katıldığı bir törenle imzalandı.

İMZA TÖRENİNE TÜRK TİCARET MÜSTEŞARI VE FAHRİ KONSOLOS DA KATILDI

İmza törenine Türkiye’nin Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Hakan Kızartıcı, Makedonya Trabzon Fahri Başkonsolosu Sırrı Furkan Eren, Makedonya Türk İşadamları Birliği Başkanı Rüştü Müftü, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, TTSO Üyesi Firma Temsilcileri ve Makedonya’da faaliyet gösteren Türk ve Makedon firma temsilcileri katıldı.

KURUMLAR ÜYELERİ ARASINDA İŞBİRLİĞİNİ TEŞVİK EDECEK

Anlaşma, Türk ve Makedonya arasında, taraflar temsilcileri aracılığıyla daha yakın işbirliği sağlamak ve ülkeleri arasında ekonomik, teknolojik ve insani ilişkileri güçlendirmeyi amaçlıyor.

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, iki ülke arasında ki ticaretin iki tarafı tatmin edecek şekilde görüşmelere sürdürülebilirliğini sağlayacak odalar arasında firmalara sürekli bilgi aktarımlarının sağlanacağını ifade etti. Makedonya ‘da ihalesi yapılacak olan gerek yatırım gerekse alımlarında özel ve devlet sektörünün bilgilerinin aktarılması sağlanacak.

Başkan Hacısalihoğlu, TTSO Oda üyelerinin diş ticaret yapmak isteyen 200 KOBİ ölçekli firma katalogunu Makedonya oda temsilcilerine teslim etti.

Heyet protokol imza töreninin ardından geniş kapsamlı iş görüşmelerinde bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,Trazon hakkında Makedonlu işadamlarını bilgilendirdi.

FAHRİ KONSOLOS SIRRI FURKAN EREN

Makedonya’nın Trabzon Fahri Başkonsolosu Sırrı Furkan Eren, Makedonya ve Türkiye arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu kaydetti. Ekonomik ve Ticari ilişkilerin daha yüksek seviyelere gelmesi için de karşılıklı çalışma ve gayrete gerek olduğunu vurguladı. Bu toplantının bu amaca hizmet veren önemli bir adım olduğunu ifade etti.

GORAN RAFAJOVSKİ: BİRLEŞEREK 3. ÜLKELERE AÇILMALIYIZ

Anlaşma öncesi yapılan açıklamalarda, Üsküp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Makedonya Ekonomi Odası adına konuşan Goran Rafajovski, iki ülke arasında yüzde 13 olan ticaret hacminin bu tür anlaşmaların ardından artacağını ümit ettiğini söyledi. Dünyanın büyük, balkanların küçük bir bölge olduğunu ifade ederek her iki tarafın iş adamlarına birleşerek rekabet güçlerini artırmalarını önerdi. Birbirine al-sat yerine ortak işler yapılmasının daha karlı olduğunu söyledi. Üçüncü ülkelere ticaret yapılmasını istedi.

SERBEST BÖLGE

05.09.2009, TRABZON - TTSO  Makedonya Serbest Bölge Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, yabancı işadamlarına Makedonya’da sağlanan imtiyazlar hakkında bilgi verildi. Bilgilendirme Makedonya Serbest Bölge Genel Müdürü  Marjan Javanov ve Yardımcısı Asip Usenini tarafından yapıldı.

BAŞKAN M. SUAT HACISALİHOĞLU: AB VE KAFKAS PAZARLARINDA BİRBİRİMİZE KARŞILIKLI DESTEK SAĞLAYALIM

Türk ve Makedon iş adamları arasında başarılı bir toplantı ve ardından işbirliğine adım atıldığını ifade eden TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Makedon Büyükelçiliklerine programın gerçekleşmesine yaptıkları desteklerden ötürü teşekkür etti.

Makedonya’nın Avrupa’nın göbeğinde bulunduğunu anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, Makedonya’nın yakın zamanda AB’ye gireceğini belirterek, AB’ye ihracat yapmayı düşünen Türk işadamlarını Makedonya’ya yönlendirebileceklerini söyledi. Aynı şekilde, Kafkas ve Karadeniz ülkelerine yatırım ve ihracat yapmayı düşünen AB veya Makedon kökenli firmalarında Trabzon’a yönlendirilmesini istedi.

Türk firmaların ilgi gösterdiği serbest bölgelerde, küresel kriz nedeniyle yatırımların ertelendiği vurgulandı.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2421

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com