Rehber :
   
Nakliyat Şirketleri
Yaylıoğlu Nakliyat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.09.2009
Makedonya ile Trabzon'un Birbirini Tanımasına Zemin Hazırlıyoruz


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) İş Adamları Heyeti Makedonya iş ziyaretinin son gününde
Ohrid ve Manastır şehirlerinde ticari ve resmi görüşmelerde bulundu.

Ayrıca Atatürk’ün okuduğu, buğun müze olarak kullanılan Manastır Askeri Okulunu ve Trabzonspor taraftarları ve Trabzon dostlarının yaşadığı Gostivar ilçesi Banitsa köyünü ziyaret etti.

OHRİD BELEDİYE BİNASINDA TTSO HEYETİ AGIRLANDI

Yönetim kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu TTSO İş adamları heyeti Makedonya’da Üsküp ilindeki temasların ardından Ohrid ve Manastır kentlerinde inceleme temaslarını sürdürdü. Belediye toplantı salonunda Ohrid yerel yönetici ve firma temsilcileri ile toplantı yapıldı.

OHRİD İLE İŞBİRLİGİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, ilişkilerin sürdürülebilir olmasını istediklerini aktardı.

Karşılıklı olarak yapılacak ziyaretler ile birbirini tanıma fırsatı doğacağını söyleyen Başkan Hacısalihoğlu, bunu ticaretin başlaması ve yatırımların oluşma şansı yaratıldığını söyledi.

Bizler dalar ve diğer resmi ve Özel sektör kurumları ile yapılan görüşmeler sonucunda Makedonya ve Trabzon arasında odalarımıza bağlı firmaların eşleşmesine zemin hazırlandığını aktardı.

Belediyesi’nde yapılan görüşme toplantının ardından daha yakın işbirliği sağlamak ve ülkeler arasındaki ekonomik, teknolojik ve insani ilişkileri güçlendirmek için Ohrid Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği kararını imzaladı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Ohrid Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Makedonya Ticaret Odası’nı temsil eden Cane Kuzeski’nin imza altına aldığı işbirliği toplantısında ayrıca işadamları ikili iş görüşmelerinde bulundular.

BELEDİYE TURİZM BAŞKANI VERİCA HAJBA: TÜRKİYEN İLK KONUĞUMUZ OLAN TRABZONLULARI TÜRZM ELÇİMİZ OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ.

300 metre derinliği ile dünyanın en derin gölü Ohrid’in kıyısında bir turizm kenti olarak ohrid öne çıkıyor. Ohrid Belediyesi Meclis üyesi ve Turizm Başkanı Verica Hajba, şehir dışında bulunan Belediye başkanının Trabzon işadamları heyetini mejasını okudu. Ardından kendi adına yaptığı konuşmada Verenica Hajba, Türkler ile ilk ilişkilerinin başlamış olduğunu söyledi. Trabzon’un ilk konukları olduğunu vurguladı. Veronica Hajba:” Türkiyeden ilk konuğumuz sizsiniz. Trabzonluları Ohrid’in Turizm elçileri olarak görüyorum. Ohrid’in turizm potansiyelini gördünüz. Bunu gittiğiniz her yerde anlatın.”diye konuştu

BELEDİYE İMAR ÇALIŞMALARI

Toplantıda konuşan belediye imar müdürlüğü teknik yetkilileri Trabzonlu iş adamlarına kısa bir bilgilendirmede bulundu. Makedonya hükümetinin aldığı karar doğrultusunda hazine arazilerinin tümünün belediyelere devredileceğini aktardı. 2010 dan itibaren bütün yatırımların belediye yönetimine bulanacağını anımsatarak,şöyle konuştular:” Arsaları ihale ile  satıyoruz..Sizde arsa temin edebilirsiniz. Bu arsalar üzerinde devlet veya belediye ile proje üzerinden ortaklık yapabilirsiniz. Butik otel veya AVM  burası için aranan projelerdir.”

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: MAKEDONYA VE TRABZON’UN SÜRATLE BİRBİRİNİ TANIMASINA ZEMİN HAZIRLIYORUZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Makedonya ve Trabzon’un süratle birbirini tanıması için bir zemin hazırlandığını açıkladı.

Başkan Hacısalıhoglu Makedonya’nın Ohrid ile belediye binasında gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada,  iş adamlarımız ve kurumlarımız arasında sürdürülebilir ve verimli bir işbirliği oluşturmayı arzuladıklarını dile getirdi. Karşılıklı iş görüşmeleri daha da artırması gerektiğini ifade etti.

TRABZON FAHRİ KONSOLOSU SIRRI FURKAN EREN: MAKEDONYA’YI DOĞU KARADENİZ’E BEKLİYORUZ

Makedonya’nın Trabzon’da Fahri Konsoloslukla temsil edilmiş olduğunu anımsatan Sırrı Furkan Eren,” sizlerin Doğu Karadeniz’deki temsilcisiyim. Kültürel ve siyası alanda çok iyi ilişkilerimiz var. Hem bunu korumak hem de ekonomik ilişkileri eklemlemek için buradayız. Makedonya Türkiye Büyük Elçiliğinin aldığı karar doğrultusunda Türkiye’de fahri konsoloslular 7 şehir ve bölgede bulunmaktadır. Açıkçası Doğu Karadeniz’de Makedonya pek bilinmiyor. Makedonya haritaya baktığımızda küçük bir ülkedir, ama potansiyelleri çok yüksektir.” Şeklinde konuştu.

MATİF BAŞKANI RÜŞTÜ MÜFTÜ: ÖNÜMÜZ AÇILDI

Toplantıda konuşan Makedonya Türk iş Adamları Birliği Başkanı Rüştü Müftü, görüşmelerin çok yararlı olduğunu açıkladı. Trabzon heyeti ile yapılan işbirliği protokollerinin işadamlarının önünü açtığını ifade etti.

TTSO İŞADAMLARI HEYETİ MAKEDONYA DA ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTS O) iş adamları heyeti Makedonya’nın Manastır şehrinde bulunan Ulu Önder Atatürk’ün Manastır Askeri İdadi Eğitimini 1898 yılında tamamladığı okulu ziyaret etti. Bugün Atatürk Müzesi’ne dönüştürülen okulda Atatürk adına açılan anı defterine Trabzon heyeti asına Başkan M. Suat Hacısalihoğlu şu notu düştü: “Çok zor şartlar altında kurtardığın bu vatan, kurmuş olduğun bu devletin birer ferdi olarak birlikte bu yaşamı bizlere verdiğin için sana minnettarız.”

TTSO Heyeti Manastır Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası ve Şirket temsilcileri ile bir araya geldi.

MAKEDONYA’DA TRABZON DOSTLUĞU VE TRABZONSPOR SEVGİSİ

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir’in Gostivar ilçesi Yukarı Banitsa köyü Trabzon sevgisi ile
Namik Efendi Eğitim Kültür Sanat ve Spor Derneğini ziyaret etti.  1934- 1993 tarihleri arsında yaşamış, Banitsa köyüne 30 yıl imamlık yapan Namık Efendi adına köyün 30 üniversite öğrencisi tarafından 2002 de dernek kuruldu.

TTSO Heyeti, Mustafa Kemal Atatürk adıyla bir okul bulunan Banitsa Köyünü İftar sonrası ziyaret etti. Bir Balkan Türk köyü olan Banitsa’da sokaklarda çocuklar Trabzonspor formaları ile dolaşıyor. Banitsa köyü cami etrafında bulunan kahvehanelerde halk Trabzonspor maçlarını takip ediyor.

TTSO Heyeti, Banitsavarlılar tarafından çoşkuyla karşılandılar. Başkan M. Suat Hacisalihoglu, Namık Efendi Derneği yöneticileri ile görüştü. Makedonya Fahri Konsolosu ve Trabzonspor Yöneticisi Sırrı Furkan Eren Bastivar’da çocuklara bordo mavi forma armağan etti.

 
 
 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 3524

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com