Rehber :
   
Yöresel Ürünler
İslamoğlu Gıda
İskenderoğlu Şarküteri
İmamoğlu Yöresel Ürünler
Sürbisa & Sürmene Bıçakçılık
Trabzon Silah Sanayi
Gurme 61 Şarküteri
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.09.2009
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Törenle Anıldı ...


Trabzon’da doğan ünlü Osmanlı Hükümdarı, Batılıların Müteşem Süleyman olarak adlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman’ın ölüm yıl dönümü Macaristan’ın Zigetvar kentinde 6 Eylül tarihinde törenle anıldı. 1494 yılın da Trabzon’da doğan Kanuni 1566 da Zigetvar’da ölmüştü.

Törende Türkiye’nin Macaristan Büyük Elçisi Oya Tuzcuoğlu’nun mesajını okuyan, Büyükelçilik Birinci Konsolosu Şule Özkaya, Muhteşem bir bir imparatorluğun hükümdarı olan Kanuni Sultan Süleyman’ın yaşamının bu alanda sona erdiğini söyledi.

Zigetvar ve özelikle, bu törenin gerçekleştirildiği  Türk – Macar Dostluk Parkı, her şeyden önce, Türkler ve Macarlar arasındaki kardeşliği simgelediğini vurguladı.

Zigetvar kalesi, aynı zamanda, komutan Mikloş Zirinyi’nin, Osmanlı ordusunun Avusturya üzerine yürüyüşünü durdurmak için kahramanca mücadele ettiği yer olduğunu aktardı.

Mesajda, “Aslında Osmanlı, ortak tarihimizde, Türkler ve Macarların uzun dönemlerde dost ve müttefik olduklarını biliyoruz. Osmanlı toprakları, yüzyıllar boyunca, Macarlar için, gerektiğinde sığınabilecekleri bir yer olmuştur.

Türk ve Macar uluslarının, şimdi olduğu gibi, gelecekte de dost ve müttefik olmaya devam edeceklerini vurgulamak isterim.

Zigetvar Türk Macar Dostluk Parkı’nda daha nice törenlerde birlikte olacağımıza inanıyorum. Başta Belediye Başkanı Sayın Jozsef Paizs olmak üzere Fahri Konsolosumuz Laszlo  Horvath şükranlarımı sunarım.

Ayrıca, Kanuni’nin doğduğu ve 15 yaşına kadar çocukluk yıllarının geçtiği, Zigetvar’ın kardeş kenti Trabzon’dan gelen konuklarımızı selamlamaktan mutluluk duyarım.”

Törende Türkiye’nin Macaristan Büyük Elçiliği Birinci Konsolosu Şule Özkaya, Ziğetvar Belediye Başkanı Jozsef Paizs, Türkiye’nin Zigetvar Fahri Konsolosu Laszlo  Horvath, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman anına çelenk bıraktı.

Törenlere her yıl katılan, Trabzon Belediyesi’nin Mehteran Takımının bu yıl etkinlikte yer almaması Zigetvarlılar tarafından üzüntüyle karşılandı.

 

Toplam Okunma Sayısı : 2087

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com