Rehber :
   
Baharat & Aktar
Beşikçi Baharat
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       

  Kılçık Balık Lokantası

 Adres:

Kemer Kaya Mah. Balıkpazarı Sok. No:4 Trabzon/TÜRKİYE

  Web:

www.kilcikbalik.com    www.kilcikbalik.com.tr

 Telefon:

+90 462 321 14 47

 E-Mail:

info@kilcikbalik.com.tr

 

 

 

 

 

 

 

     
       
   

Hakkımızda

 

Yüzyıllardır süregelen bolluğun ve bereketin simgesi olmuş balıklarımızla hazırlanan seçkin lezzetler, Karadeniz mutfağının eşsiz tatlarıyla birlikte, vazgeçilmez hizmet kalitesiyle Kılçık Balık Lokantasının değerli misafirlerine sunulmaktadır. Şehrimizin en nezih ve nadir lokantalarından biri olan Kılçık, kent merkezinde olmasına rağmen çevre sorunlarından arınmış, tamamen ahşap dokusuyla doğal ortamın modern bir yaklaşımla bütünleştirildiği mekânında 2005 yılından bu yana hizmet vermektedir.

 

 Kılçık’ ın iç dizaynı,  işletmecisi olan Işın Yazıcıoğlu tarafından yapılmış olup, kadın eli değdiğinin farkı ortaya konulmuştur.  

 

75 kişi kapasiteli mekânda alacarte mönü sistemiyle verilen hizmetin yanı sıra, kokteyller, yemekli iş toplantıları ve özel günler için faklı organizasyonlar da yapılabilmektedir.

 

Yılın her mevsimi hizmet veren Kılçık’ ta sabah 8.30 da kahvaltı servisiyle başlayan hizmet, akşam saat 21.30 a kadar öğlen ve akşam yemeği servisiyle birlikte devam etmektedir. 


            Mekânda itina gösterilen konulardan biri de çalınan müziklerdir. Dönem dönem özel fasıl ekibiyle yapılan canlı müzik gecelerinin yanı sıra, ağırlıkta çalınan Türk Sanat Müziği eserleri ve ülkemizin en büyük virtüözlerinin enstrumantal eserleriyle misafirlerine manevi bir keyif yaşatmak da amaçlarından biridir.
            Açıldığı ilk günden itibaren anne Züleyha Yazıcıoğlu yönetimindeki mutfağında ve deneyimli şefi Ali Uzuner yönetimindeki salonunda aynı dinamik ekibiyle hizmet veren Kılçık,  yöre mutfağının tanıtımının ve dolayısıyla yörenin bir elçisi olduğu bilinciyle yeme-içme hizmetinin yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projesinin de destekçisi olmuştur.

 Kılçık Mutfağı

Kendine has ahşap dokusuyla farklı bir mimari yaklaşımın sergilendiği Kılçık, kent merkezinde ağırladığı misafirlerini ister istemez bambaşka bir ambiyansa götürür. Aynı zamanda da yöremizin damak tadına yönelik otantik mutfak kültürünü de modern  bir anlayışla evrensel boyutlara taşır. Kılçık Balık Lokantası,  yıllar önce başlayan yöresel mutfağa doğru yöneliş ve araştırmaların birikim ve değerlendirmelerini, akademik bulgulara dayanarak üretilen yemekler ile misafirlerine sunmaktadır.

Kılçık , mönülerini mevsim şartlarına göre düzenlemekte; tabiatın doğal şartlarda ( organik ) sunduğu her türlü gıda malzemesi, süresi boyunca kullanılmaktadır. Çünkü otantik mutfak kültürünü temsil etmenin ilk kuralı mönülerin mevsimlere göre planlanmasıdır. Mönülerde, geleneksel yemek reçeteleri, teknikleri özelliklerine sadık kalınarak çağdaş bir anlayışla sunulmaktadır. Mönülerinde, bir Karadeniz klasiği olan kara lahana sarması sunulduğu gibi modern yemek pişirme tekniklerden biri olan fırında levrek balığı da özel sebze sotesi ve hint ceviziyle baharatlandırılmış püre eşliğinde  sunulmaktadır. Vazgeçilmez tadımız Hamsiköy sütlacını toprak güveçlerde sunulurken, annenin şekerparesini kendi imalatları olan ahududu marmelatı eşliğinde beğenilere sunmaktadır.

Dünyada yemek alışkanlıkları, zaman ve mekana göre daima farklılıklar göstermektedir. Kılçık, yöresel ve geleneksel Türk Mutfağı  pişirme tekniklerini,  zaman ve mekan faktörlerine göre değerlendirip günümüz damak tadına uyarlamaktadır.

Günlük bulunabilen her çeşit balığa hem klasik hem de özgün pişirme yöntemleriyle mönüsünde yer veren Kılçık Balık Lokantası, yöresel mutfakların vazgeçilmezlerini de yemekseverlere sunmaktadır. Karadeniz mutfağının yabani ot çeşitleri olan tomara, zimlange, ısırgan, külür mönümüzü süsleyen yemek çeşitlerinin bazılarının ana malzemesidir.

Kılçık Balık Lokantası , mutfağında kullandığı seçkin özellikli doğal ve piyasadan temin edilemeyecek kalitedeki gıda çeşitlerini yemekseverlerin kullanımına sunmaktan da mutluluk duyar. Kılçık ev yapımı turşuları, reçel çeşitleri, taş baskı zeytinyağı ve doğal mayasıyla hazırlanan kefiri bunlardan bazılarıdır. Bu özel ürünleri çeşitlendirme çalışmaları sürmektedir.


GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com