Rehber :
   
Restorant
Berk İkinci Bahar
Ali Usta
Cemil Usta
Hatipoğlu Spor Kompleksi
Akçaabat Kültür Park
Yıldızlı Nezih Bahçe
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.09.2009
Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ' dan açıklama


Kulüpler Birliği Vakfı'ndan, Bursaspor-Diyarbakırspor maçındaki olaylara ilişkin yapılan açıklamada, "Türk futbolunun barış ve kardeşlik çerçevesinde oynanmasına yönelik çabalara olan desteğimiz sürecektir" denildi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Bursaspor ve Diyarbakırspor arasında 26 Eylül Pazar günü yapılan Turkcell Süper Lig karşılaşmasında meydana gelen olayların tüm spor kamuoyunu üzüntüye ve düşünmeye sevkettiği belirtilerek, ''Son dönemde futbolumuzda ve stadlarımızda artan, Türk futboluna ve sporun hoşgörüsüne sığmayan küfür olayları gözlemlenmektedir. Bilinmelidir ki spor, centilmenliği ve hoşgörüyü temsil eder ve bu çerçevede gerçekleşmelidir'' ifadeleri kullanıldı.

 

Her türlü sonuçta Türk insanını kenetleyen bir spor dalı olan futbolun bu özelliğinden uzaklaşması durumunda, gençlerin gelişiminde yarardan çok zarara yol açacağının vurgulandığı açıklamada, ''Her türlü şiddet ve küfür olaylarından uzak durması gereken spor ve tabii ki futbol; özellikle son günlerde görüldüğü gibi siyaset çekişmesine alet olamayacak kadar önemli bir yapı taşıdır'' değerlendirmesi yapıldı.

 

Türkiye liglerinde uzun sürelerden beri var olan ve bu sezon Turkcell Süper Lig'e çıkarak Kulüpler Birliği Vakfı'na üye olmaya hak kazanan bir spor kulübüne siyasal çerçevede, aslında var olmayan iddialarda bulunmanın hoşgörüyle yaklaşılabilecek bir durum olmadığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu tarz iddiaların Türk sporu ve Türk futboluna zarar vereceği aşikardır. Türkiye'de en çok takip edilen spor dalı olan futbolumuzun siyasi arenaya çekilmek istenmesi ve tribünlerimizin bu çerçevede yönlendirilmeye çalışılması doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Bu tip konuların engellenmesinde çok büyük hassasiyet gösteren Futbol Federasyonu'na olan desteğimiz ve yardımımız devam edecektir.

Kulüpler Birliği Vakfı olarak Türk futbolunun barış ve kardeşlik çerçevesinde oynanması için bugüne kadar olan çabalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir. Bu konuda, başta tüm kulüplerimiz olmak üzere, tüm futbol kamuoyunun sorumluluk hissederek bizlerle birlikte hareket edeceğine güvenimiz tamdır.''

Toplam Okunma Sayısı : 1746

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com