Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.10.2009
TTSO, İhracatımızın Yükseldiği Rusya Federasyonu'nda Türk Limanı Projesi


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, DOKİB’ndeki toplantıda Trabzon ve Sochi arasında kurulan deniz ulaşım ağının, gerek bölge gerekse Türkiye ve Rusya Federasyonu’nun menfaatleri doğrultusunda başarıyla çalıştığını söyledi. Rusya Federasyonu’nda Türk limanı Projesi’nin devlet desteği ve özel sektör ile kurularak, ticaretin daha da ileriye taşınması ve boyutlandırılması gerektiğini vurguladı.

TESOB’da yapılan toplantıda ise, 5084 sayılı teşvik kanunu için kamuoyu oluşturulması için destek istedi. Yeni teşvik kanunu kapsamında bölgeye gelecek yatırımlar için fiziki ve işgücü hazırlığına destek olunmasını istedi.

TTSO MECLİS BAŞKANLIĞI VE YÖNETİM KURULUNDAN ZİYARETLER VE TOPLANTILAR

48. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğ General Muhittin Yenikeçeci, Bölge İdari Mahkemesi Başkanı Turan Aslan, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DOKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu’na ziyarette bulunan Trabzon TTSO Meclis Başkanlık Divani ve Yönetim Kurulu, çeşitli konulara ilişkin görüşmelerde bulundu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Başkan Yardımcısı İbrahim Nalbant, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Muhasip Üye Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri Erkut Çelebi, Murat İskender, Mustafa Zihni Serdar, Mustafa Albayrak, Özcan İlarslan ile Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

TTSO, TUGAY KOMUTANLIĞI’NDA

48. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğ General Muhittin Yenikeçeci’yi makamında ziyaret eden TTSO Heyeti, Boztepe’den Trabzon ve limanı panoramik gören noktada ağırlandı. Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Tugay Komutanlığı’nda Atatürk Büstü önünde açılan şeref defterine ziyaret nedeniyle birer yazı yazdılar.

BÖLGE İDARE MAHKEMESİ BAŞKANI TURAN ARSLAN

TTSO heyeti, Trabzon Bölge İdari Mahkemesi Başkanlığı Görevini Nakiddin Buğday’dan devralan Turan Arslan’a hoş geldin ziyaretinde bulundu. Zonguldak’tan Trabzon’a tayin olan Başkan Turan Aslan, kenti tanımaya başladığını vurguladı.

DOĞU KARADENİZ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI AHMET HAMDİ GÜRDOĞAN

TTSO Yönetim Kurulu, kısa adı DOKİB olan Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’a yaptığı iadeyi ziyarette, ihracatta dönük sorunlar görüşüldü.

DOKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan’ın, Rusya Federasyonu’nun Sochi ve Novorovsky limanlarının kapatılması, yerine Tuapse ve Kavkas limanlarına yük taşımacılığı yapılmasını planladığını, bu uygulamanın Trabzonlu ihracatçıları ve bölge ihracatını zora sokacağını, önlem alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Deniz Ticaret Odaları tarafından bildirilen bu gelişmenin karşısında, Trabzon’un ihracatının önemli ölçüde etkileneceği vurgulandı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU, TRABZON’UN RUSYA FEDERASYONUN DA ÖNERDİĞİ LİMAN PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nun anılan limanları, yük taşımacılığına kapatacağını, birçok kez gündeme getirmiş olduğunu anımsattı.

Bu gelişmeye karşı, Trabzon’un Rusya Federasyonu tarafında bir liman yapılması projesinin gündeme getirilmiş olduğunu belirterek,” Özellikle Trabzon-Sochi arasında, Trabzonlu ihracatçılarımız güçlü bir deniz taşımacılığı filosu oluşturmuştur. Bu hat sadece bölge ihracatının yanında, ülkemizin ihracatına hizmet vermektedir. Aynı zamanda, komşumuz Rusya Federasyonu pazarının ihtiyaçlarını da karşılamaktadır. Kurulan ve başarıyla devam eden bu deniz hattı iki ülkenin menfaatine hizmet vermektedir. Her iki ülke arasında varılacak mutabakat ile hükümet desteği ile Rusya Federasyonu’nda, Türk özel sektörünün içinde olduğu bir liman yapılması, karşılıklı menfaatleri devam ettirecektir.”diye konuştu.

TRABZON İHRACATA YÖNELMELİ

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon’un ihracata daha fazla yönelmesi gerektiğini belirterek, iş dünyasına komşu ülkelerde ciddi bir danışmanlık hizmeti verecek yapılanmalara ivedilikle ihtiyaç olduğunu söyledi. Komşu pazarlar ile iş ilişkilerinin geliştirilmesi için buna ihtiyaç duyulduğunu belirterek,” yabancı ülkelerde resmi olarak kurulan ticari müşavirliklerimiz ile sivil toplum ve özel sektörün bir arada bulunduğu yapılar teşkil edilmiştir. Bunların elbette ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesine katkısı oluyor. Bu pazarlarda, bölge iş dünyasının ve ihracatçılarımızın daha fazla katkıya ihtiyacı vardır. Pazara kolay ve hızlı erişim sağlayacağı yeni argümanlar ve birimlerin oluşturulması gerekiyor. Oda olarak bu konuda çevre ülkelerde bir çalışma başlatılmış bulunmaktayız.”dedi.

TRABZON ESNAF VE SANATKARLARI ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM KALFAOĞLU

TTSO Yönetimi, kısa adı TESOB olan Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu’na da iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette yapılan toplantıda, ortak yürütülecek çalışmalar görüşüldü. Esnaf, sanatkar, tüccar, sanayici ve ihracatçının zor bir dönem geçirdiğini alınması gereken önlemler paylaşıldı. 

BAŞKAN HACISALİHOĞLU 5084 SAYILI TEŞVİK KANUNUN BİR YIL DAHA UZATILMASINA SAHİPLENMELİYİZ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, 5084 sayılı teşvik kanununun bir yıl daha uzatılmasının hükümet tarafından değerlendirilmesi için kamuoyu oluşturulması gerektiğini söyledi.

TESOB’unda bu konuda desteğinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, bu kriz ortamında en yaygın ve en çok istifade edilen 5084 sayılı teşvik kanunu aynı zamanda toplumsal sorunumuz olan istihdam içinde ciddi bir katkı sağlamış olduğunu, bu nedenle uzatılmasının önem arz ettiğini aktardı.

TTSO’nun 5084 teşvik kanunundan yararlanan 49 il kapsamında bir çalışma yapıldığını, bölge olarak da konuya duyarlı yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

YENİ TEŞVİKLE GELECEK YATIRIMLARA İŞGGÜCÜ HAZIRLANMALI

Yeni teşvik ile birlikte oda çatısı altında kurulan Yatarım Tanıtım Ajansı’na ciddi yatırım önerileri geldiğini, kentin bu yatırımlara gerek fiziki olarak gerekse işgücü olarak hazırlanması gerektiğini iletti.
Sivil toplum kuruluşlarının bu süreçte, kalifiye işgücü kurslarını artırması gerektiğini aktaran Başkan Hacısalihoğlu, ” Yatırım talebinde bulunan firmalar ile bire bir görüşmelerde bulunuyorum. Bazı sektörlerde öngörülen 5-6 bin kişilik işgücü önerileri var. Çok farklı sektörlerde yatırım düşünceleri doğuyor. Bu sürece kenti hazırlamamız gerekiyor. En çok da bu yatırımların ihtiyaç duyacağı kalifiye elemanları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu yönde açtığımız kursları geliştirmeli ve bu yatırım öngörülen alanların ihtiyacını karşılayacak şekilde sürdürmeliyiz.”dedi.

TESOB BAŞKANI KALFAOĞLU

Gelecek kuşakların daha iyi şartlarda yaşaması için bölgede alınması gereken birçok tedbir bulunduğunu ifade eden TESOB Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, özellikle bürokrasi kesiminin çalışmalarını yoğunlaştırması gerektiğini ifade etti. Özellikle tarım alanında bu çalışmaların daha verimli gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “ Köylerimize şehir marketlerinden marul gidiyor. Bu çarpıklığı gidermemiz gerekiyor.”dedi.

 
 
 
 
 
Toplam Okunma Sayısı : 3340

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com