Rehber :
   
Hamamlar
Sekiz Direkli Hamam
Fatih Hamamı
Tarihi Meydan Hamamı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
23.10.2009
TTSO,Trabzon ile Rusya Federasyon'u Arasındaki Ticaret İlişkilerini


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Federov’un ziyaretinde yapılan toplantıda, Trabzon’un Rusya Federasyonu ile olan 290 milyon dolar ihracatı daha ileriye götürmek istediklerini söyledi.

Başkan Hacısalihoğlu, bunun için Sochi Limanının kapatılmasının gündemden çıkarılmasını, Uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını ve vizelerde iş adamlarına esneklik sağlanması gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk, Erkut Çelebi, Tolga Avcı, Murat İskender, Mustafa Albayrak ve Genel Sekreter Hakan Gürhan katıldı.

BAŞKAN HACISALİHOĞLU: 290 MİLYON DOLARLIK TİCARETİ ARTIRMAK VE YATIRIMLARA KATILMAK İSTİYORUZ

Başkan Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu ile Trabzon arasındaki ticareti geliştirirken, aynı zamanda bu ülkedeki yatırımlarda da bulunmak istediklerini belirtti. 2014 yılında Rusya Federasyonu’nun Sochi kentinde yapılacak olan kış olimpiyatlarını önemsediklerini belirterek,” Trabzonlu iş adamları olarak burada yapılacak olan yatırımlarda direkt yada dolaylı olarak yararlanmak istiyoruz. Olimpiyat hazırlıklarında yapılacak yatırımlar veya bu yatırımlarda ki mal ve hizmet alımlarında bulunmak istiyoruz. Bunun için size çok görev düşüyor. Gerekirse bu alanda çalışmalarda bulunacak iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirecek bir danışman tutmayı öneriyoruz.”diye konuştu.

SOCHİ LİMANI KAPANMASIN, YOKSA  KARŞILIKLI TİCARETİMİZ ETKİLENİR

Rusya ile yaşanan sorunların başında zaman zaman Sochi limanının kapatılmasının Rusya Federasyonu tarafından gündeme getirildiğini ifade eden Başkan Hacısalihoğlu,” Sochi limanının işlevini görecek başka bir liman yok. Bu limanın kapatılması iki ülkenin menfaatlerine aykırıdır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Sochi limanı önünde gerçekleştirilecek dolgu projesinin taş malzemesinin Trabzon’dan nakliyesinin gündemde olduğunu, bu limanın kapalı olması halinde maliyetlerin Rusya Federasyonu alehine yükseleceğini bildirdi.

TTSO, SOCHİ LİMANI İÇİN MOSKOVA’YA RAPOR HAZIRLAYACAK

Başkan Hacısalihoğlu, Limanını iki ülke arasında ticari ilişkileri etkilememesi için kapanmamasına dair bir yazının TTSO tarafından Rusya Federasyonu Trabzon başkonsolosluğuna iletileceğini, Moskova nezdinde, bu talebin değerlendirilmesini istedi.

YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACATINDA STANDARTLAR YAKALANACAK

Yaş sebze ve meyve ihracatında aralıklarla sorunlar yaşandığını da vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, “Rusya Federasyonu kanunları bazı engeller yaratıyor. Ama yaş sebze ve meyve de bu standart sorunu zamanla çözülecek. İleride yaşanacak sorunları önceden bir araya gelerek çözüme kavuşturmak isteriz.”dedi.

UÇAK SEFERLERİNİN KALKMASI TRABZON –RUSYA FEDERASYONU ARASINDAKİ TİCARETİMİZİ ENGELLEDİ

İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için karşılıklı uçak seferlerinin yeniden başlatılmasına ihtiyaç duyulduğunu aktaran TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu,” Uçak seferleri kesildi. Bizim Rusya Federasyonu ile olan yaş sebze ve meyve ihracatı dışındaki ticaretimizde kesildi. Bu uçuk seferlerinin kalması ile ayağımız Rusya Federasyonun dan kesildi. Yeniden uçak seferlerinin başlatılması için Sochi Belediye Başkanı, Liman Müdürü, Gümrük Müdürü, Krasnodar Hava Yolları yetkililerini sizin aracılığınız ile Trabzon’a davet ediyoruz. Trabzon tarafı uçak seferlerinin başlatılmasını istiyor. Bu seferler başlangıçta küçük uçaklar ile açılmalı ve desteklenmelidir. Sonrasında ciddi bir potansiyele kavuşacağını umuyoruz. Biz bu hattın açılmasına destek vermeye hazırız.” Dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, Rusya Federasyonu’nun işadamlarına vize uygulamalarının da, kolaylaştırılmasının iki ülke arasındaki ticareti artıracağına işaret etti.

İŞADAMLARI VİZE FORMLARINA GİDECEĞİ ŞEHİRLERİ TEK TEK YAZSIN YOKSA KARA LİSTEYE GİRERLER

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kiril Federov, görev döneminde iki ülke arasında ikili ilişkilerin geliştirilmesine azamı gayret göstereceğini söyledi.

Vize uygulamaları konusunda bilgi veren Başkonsolos Federov, turist ve ticaret vizesi verildiğini anımsatarak,” Buradan iş adamlarına sesleniyorum. Ticaret için vize başvurusunda bulunan iş adamları muhakkak formlara gideceği şehirleri yazsın. Yoksa, sistem gereği formda bulunmayan bir şehre gitmek istediklerinde Rusya Federasyonun da otomatik olarak kara listeye giriyorlar.” Uyarısında bulundu.

TRABZON – SOCHİ UCAK SEFERLERİ İSTENİRYORSA YENİDEN BAŞLAYABİLİR

Trabzon ile uçak seferlerinin başlamasına destek verdiğini belirten Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kiril Federov, konu ilgili daha önce Krasnodar ile yazışmalarda bulunduğunu, uçak seferlerinin yolcu olmaması nedeniyle kaldırıldığını, istenirse yeniden başlanabileceği bilgisini verdi. Sözkonusu havayolları yetkilileri ile Trabzonlu iş adamlarını bir araya getirmeye çalışacağını bildirdi.

SOCHİ LİMANININ KAPANMASI KONUSUNDA MOVKOVA’DAN HENÜZ NET CEVAP GELMEDİ.

Sochi limanının kapatılmasına kendisinin de taraf olmadığını ifade eden Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Kirill Federov, şöyle devam etti:
“Hakikatten Sochi limanının kapanıp kapanmayacağı konusunda Moskova’ya yazı yazdım. Henüz net bir bilgi gelmedi. Bana göre kapanması doğru değil. Ama olimpiyatlar yapılacağı için oradaki yatırımların tamamlanması için lojistik olarak gerekli. Sadece olimpiyatların yapıldığı dönemde kapanabilir. Sonrasında tekrar açılabilir.”

 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2359

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com