Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
30.10.2009
Ayasofya kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor.


Ayasofya kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor.
Ayasofya'da yıkımlara başlandı


       Trabzon Belediyesi Ayasofya Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kamulaştırma işlemleri tamamlanan binaların yıkımını gerçekleştirdi.

       Ayasofya Müzesi etrafını kötü görünümden kurtarmak ve burada yıllarca mağdur olmuş mülk sahiplerinin sorunlarını çözmek amacıyla Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 44 bina sahibinden 20 bina sahibiyle anlaşmaya varılmış olup 6 binanın kamulaştırma işlemi tamamlanarak yıkımları gerçekleştirildi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gelecek nesillere yaşanılabilir çağdaş bir kent bırakmak için vaat ettikleri projeleri hayata geçirmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, "Bu projelerimizden biri de Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi idi. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gerekli protokolleri imzalayarak çalışmalara başladık. Proje kapsamında 44 bina sahibinden şu ana kadar 20 bina sahibi ile anlaşmaya vararak 6 binayı kamulaştırarak hak sahiplerine 3 milyon 794 bin TL ödeme yaptık. Kamulaştırmasını yaptığımız 6 binanın yıkımlarını ise tamamladık. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Ayasofya Müzesi etrafını modern ve çağdaş bir hale getireceğiz" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 2175

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com