Rehber :
   
Restaurant Bar, Cafe Bar, Pub
Altmışbir'a
Galanima Restaurant
Lazeli Restaurant
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.10.2009
TTSO'dan Cumhuriyet Bayramı Açıklaması...


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yaptıkları ortak açıklamada; Cumhuriyetin Türkiye’nin en değerli hazinesi olduğunu söyledi. Açıklamada, Türk iş dünyasının Cumhuriyet ile birlikte büyük başarılar elde ettiğini ve modern dünyada gelişmiş ülkeler ile yarışır hale geldiği vurgulandı.

“HASSAS DÖNEMDE CUMHURİYETE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKILMALI”

Yazılı olarak yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, kurtuluş savaşının ardından 20 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyet ile Türkiye’nin kendi kendini yönetmeye başlayarak en büyük kazanımı elde etmiş olduğu anımsatıldı.

Bugün hassas bir ortamdan geçen Türkiye’nin Cumhuriyete daha fazla sahip çıkması gerektiği belirtildi.

“ATATÜRK ÜN EN BÜYÜK ESERİ CUHURİYET SONSUZA DEK YAŞATILACAĞINA İNANCIMIZ TAM”

Açıklamaya şöyle devam edildi:” Bugün 86. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetin ilanı en büyük başarımızdır. Cumhuriyetin ilk Cumhurbaşkanı olan ve Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün en büyük eseridir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da bu esere sahip çıkmak, korumak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en önemli görevi ve sorumluluğudur. Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet ile birlikte ‘egemenlik kayıtsız ve şartsız millete’ geçmiştir. ”denildi.

“İŞ DÜNYASI OLARAK TEK HEDEFİMİZ, CUMHURİYETİN 100. YIL KUTLAMALARI 2023’DE TÜRKİYE EKONOMİSİNİ DÜNYA’NIN EN BÜYÜK ON EKONOMİSİNDEN BİRİ YAPMAKTIR”

Cumhuriyetin ilanından sonra Türk özel sektörünün ekonomik ve iktisadi hayatta büyük atılımlar gerçekleştirdiği de belirtilen açıklamada,” Cumhuriyet Türk özel sektörünün önünü açmış, bugün dünyanın en gelişmiş ekonomileri ile rekabet edebilir düzeye yükselmiştir. Bundan sonra, Türk özel sektörünün tek hedefi vardır. O’da Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarının yapılacağı 2023 yılında, Türkiye ekonomisinin dünyanın ilk on büyük ekonomisi arasına sokmaktır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın saygın ve seçkin üyeleri de bu hedefin gerçekleşmesine bölgesinde, ülkesinde ve komşu ülkelerdeki ekonomik ve ticari atılımları ile katkı verme sorumluluğunu en yüksek seviyede taşımaktadır.”

Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, başta Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyeleri olmak üzere, tüm Trabzonluların ve Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet bayramının 86. yıldönümünü coşku ve sevinçle kutlayarak, “Cumhuriyetin sonsuza dek yaşatılacağına” inançlarının tam olduğunu, bildirdiler.

Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Valilik önünde yapılan çelenk sunma ve kutlama törenlerinde Atatürk heykeli önüne TTSO’nun çelengini sundu.

Toplam Okunma Sayısı : 1901

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com