Rehber :
   
Balıkçılık
Denizer Balıkçılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2009
Ömer Faruk Soydaş (45): "Terledikçe Çay İçme İsteğim Artıyor"


Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Yenice köyünde yaşayan Ömer Faruk Soydaş (45), “Terledikçe çay içme isteğim artıyor” dedi. Soydaş, İstanbul ilinde askerlik görevinde çay ocağında çalıştığını belirterek, “Çay içme alışkanlığımı askerlik dönemimde kazandım. Terhis olduktan sonra da alışkanlığımı sürdürdüm.Bağda, bahçede, tarlada çalıştığım zaman daha çok çay içiyorum. Babam, annem çay içmemden çok şikayetçi oluyordular. Zaman zaman onlardan gizli çay demler içerdim. Evlendikten sonra eşim de bu alışkanlığıma çok şaşırmıştı ama o da bu alışkanlığımı biliyor” dedi.

Çayı “Erzurum Usulü” “Kıtlama” içtiğini söyleyen Soydaş, “1 tane küp şekerle 15 bardak çay içiyorum. İşten döndüğümde en az 2.5 saat çay içiyorum. İçtiğim çay sayısı zaman zaman 80 bardağı buluyor. Bazı zamanlar bu sayıyı da geçiyor. Bilhassa akşamları yatana kadar çay içiyorum. Herhangi bir rahatsızlık vermiyor. Hatta bazıları çay içince ‘uyuyamıyorum’ diyorlar ama ben başımı yastığa koyduğum zaman hemen uyuyorum” şeklinde konuştu.

 

İddia Etti Oğlundan 10 Lira Aldı

Ömer Faruk’un oğlu Ali Soydaş ise, babasının çay içme alışkanlığı karşısında adeta şaşkınlık yaşadığını belirterek, “Aksine ben çayı ancak sabah kahvaltısında içiyorum. Babam, yine 80 bardağa yakın çay içti. Kendisiyle iddiaya girdim. ‘15 bardak daha içersen 10 lira vereceğim’ dedim. İçti ve babam 10 liramı aldı. Onun için kimse babamla çay  içme iddiasına girmesin, zaten girmiyorlar. Zira iddiaya girecek olanlar kaybedeceklerini biliyorlar” dedi.

 

(Kaynak: Kuşakkaya gazetesi)

Toplam Okunma Sayısı : 1941

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com