Rehber :
   
Uzungöl Tesisleri Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
04.11.2009
"İnşallah Beşiktaş Maçıyla Galibiyet Serisi Yakalamış Oluruz"


Trabzonspor'un takım kaptanı Egemen Korkmaz, son dönemlerde eleştirilen teknik direktörleri Hugo Broos ile futbolcular olarak herhangi bir problemlerinin bulunmadığını belirterek, ''Kendisinden son derece memnunuz'' dedi.

 

Egemen Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin geride kalan bölümünün planladıkları ve düşündükleri gibi geçmediğini ifade ederek, ''Çünkü, sezon başlarken önümüze bazı hedefler koyduk. Bu hedeflere ulaşmak için galibiyet serisi yakalamak, lige iyi başlangıç yapmak önemliydi. Sivasspor galibiyetinin ardından maalesef üst üste alınan Diyarbakırspor, Toluouse ve Manisaspor mağlubiyetleri bizi olumsuz etkiledi'' değerlendirmesi yaptı. Ligin uzun bir maraton olduğunu, ancak hedeften koptuklarının söylenemeyeceğini ifade eden Egemen Kormaz, ''Ama şunu da göz ardı edemeyiz; bir avantajı kaybettik. 3 puanlı sistemde her şey olabiliyor. Bir galibiyet serisi yakalamamız gerekli. Bu, bizim için büyük avantaj olur. Kayserispor'u yendik, Ankaraspor'un ligden düşmesi nedeniyle de 3 puan aldık. Şimdi Beşiktaş maçı çok önemli. Hep beraber bu doğrultuda çalışıyoruz. Seri yakalamak, çok iyi olacak. İnşallah bunu da başarırız'' diye konuştu.

 

Kayserispor maçına çok da güzel bir ortamda çıkmadıklarını anlatan Egemen, ''İki beraberliğin ardından Galatasaray mağlubiyeti bizi maalesef kötü yerlere getirdi. Daha sonra Kayserispor maçını kazandık, ama bir galibiyetle her şey güllük gülistanlık olmuyor. Galibiyetleri üst üste devam ettirebilirsek bizim için çok daha iyi olacak'' ifadelerini kullandı. Egemen, bordo-mavili takımda ''sorun nedir'' diye hep konuştuklarını kaydederek, şöyle devam etti: ''Gerek kendi aramızda, gerek hocamızla toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar sonucunda, iyi oynadığımız oyunu, oyunun geneline yansıtamıyoruz diye değerlendirmemiz oldu. Oyunun belli bölümünde iyi oynuyoruz, belli bölümünde kötü oynuyoruz. Mesela Kayserispor maçına kötü başladık. Kalemizde gol gördük, bir ciddi tehlike yaşadık. Daha sonra toparlanıp galip geldik. Ama dediğim gibi iyi oyunumuzu, oyunun geneline yansıtırsak iyi günler bizi bekliyor diye düşünüyorum.''

 

Beşiktaş Maçı

 

Trabzonspor kaptanı Egemen, elde edebilecekleri seri galibiyetlerin ligdeki sıralamalarını değiştireceğini ve takımın moral motivasyonunu üst düzeye çıkaracağını belirterek, ''Onun için Beşiktaş maçı önemli. Hep beraber bu doğrultuda çalışıyoruz. Seyircimiz önünde kesinlikle 3 puan almak için sahaya çıkacağız. Tek düşüncemiz, galibiyet. İnşallah bunda da başarılı oluruz. İyi de çalışıyoruz. Güzel bir ortamımız var, sorunumuz yok. İnşallah Beşiktaş maçıyla galibiyet serisi yakalamış oluruz'' dedi.

 

“Broos'tan Memnunuz”

 

Egemen Korkmaz, son dönemlerde teknik direktör Broos'a yapılan eleştiriler ve olası bir mağlubiyette takımdan gönderileceğine ilişkin söylentiler konusunda ise şu görüşü dile getirdi: ''Bizim işimizde eleştiri var. Bunlara açık olmak lazım. Hocanın kendi düşüncesidir; ne düşünüyordur bilemiyorum, ama bizler sporcu olarak işimizi yapıyoruz. Bizim işimiz, sahada çıkıp futbol oynamak. Biz de gerekeni yapıyoruz. Onun dışındaki şeyler, bizim bileceğimiz işler değil. Yönetim hoca arasında ilişkiler konusunda bir şey söylemek bize düşmez. Biz sadece işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ama bizim hocamızla futbolcular olarak herhangi bir problemimiz yok. Kendisinden son derece memnunuz, gerek antrenmanlarda gerek saha dışında bize her konuda yardımcı oluyor.''

 

“Yattara, Takımın Parçası ve Önemli Oyuncu”

 

Egemen, son dönemlerde en çok konuşulan konulardan birinin Yattara konusu olduğunu belirterek, ''Yattara bizim takım için önemli oyuncu. Bunu kimse inkar edemez. Biz de arkadaşlar olarak, takım kaptanı olarak kendisine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an için bizim içeride gördüğümüz problem yok'' dedi.

 

Eleştirinin normal olduğunu, ancak bunun dozajını iyi ayarlamak gerektiğini kaydeden Egemen, şöyle konuştu:''Bireysel anlamda ona eleştiri oldu, yarın bana da olabilir, başkasına da olabilir. Yattara'ya biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an dediğim gibi ciddi problem yok. O da bizim takımın parçası ve çok önemli oyuncu. Bizler de farkındayız. Yattara'nın iyi olduğu zaman neler yapabileceğini biliyoruz. Tabii, onun da fiziksel ve sakatlık olarak ufak tefek sorunları vardı. O konuda kararları bizler veremiyoruz. Tabii ki iyi bir Yattara'nın bize çok fayda sağlayacağını biliyorum. İnşallah o da bizim başarımızda büyük bir pay sahibi olur.''

 

“Anadolu'dan Şampiyonluk Gelebilir”

 

Egemen Korkmaz, ''İstanbul takımlarının haricinde uzun süredir Anadolu'dan şampiyonluk gelmiyor. Trabzonspor, 7. kez şampiyonluk elde edebilir veya Anadolu'dan bir şampiyonluk gelebilir mi?'' sorusunu ise şöyle yanıtladı:''Gelebilir tabii, niye gelmesin? Ben açıkçası böyle bir şey olabileceğini düşünüyorum. Biliyorsunuz geçen iki sezon Sivasspor gerçeği vardı. Çok başarılı bir performans göstermişlerdi. Geçen sene bizim performansımız var. Sahamızda kötü geçen iki maç, belki de şampiyon olmamızı engelledi. Anadolu takımları içinde en şanslı takım Trabzonspor. Ama dediğim gibi bu sene için kötü başlangıç, üst üste gelen mağlubiyetler bizi demoralize etti. Ama bunu düzeltmek bizim elimizde. Şu anki durum itibariyle puan sıralamasında bizden çok çok avantajlı takım var, bu bir gerçek. Ama 3 puanlık sistemde her şey olabilir. Trabzonspor, her zaman için şampiyonluk için mücadele edecektir. Biz lig sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.'' Egemen, taraftar desteğinin devamını beklediklerini de ifade ederek, ''Sıralama olarak belki hedeflediğimiz yerde değiliz. Ama ilerleyen haftalarda iyi şeyler olacağına inanıyorum. İnşallah ileride çok güzel günler göreceğiz'' diye konuştu. 

Toplam Okunma Sayısı : 1645

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com