Rehber :
   
Yöresel Mutfaklar
Beton Helva
Lokma Tatlı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
22.11.2009
Vali Kızılcık Afet Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu


Vali Kızılcık Afet Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu, Çalışmaları Koordine Etti

İlimiz genelinde son 24 saat aralıksız yağan yağmur nedeniyle can ve mal kaybı meydana gelmiştir. Şiddetli olmamakla birlikte aralıksız yağan yağmur nedeniyle ilimiz Merkez Kaymaklı Mahallesi’nde toprak ve taş kütlesinin bir evin üzerine düşmesi sonucu 58 yaşındaki Turan Kurt ve eşi 55 yaşındaki Ayşe Kurt hayatını kaybetmiştir.

 

Ayrıca il genelinde devlet karayollarında, ilçe ve köy yollarında tahribatlar sonucu bazı yollar trafiğe kapandı. Düzköy ilçesinde heyelan tehlikesine maruz kalabilecek 26 (yirmi altı) ev boşaltıldı. İlçenin Çiğdemli Köyü’nde 2 bina yıkıldı, 2 araç toprak altında kaldı.

 

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, sabah saatlerinde sel felaketinden dolayı tahribatların yaşandığı Kaymaklı Mahallesi, Yomra ilçesi, Şana beldesi ve şehir merkezindeki Mumhaneönü’nde incelemelerde bulunup, yapılan çalışmaları koordine etti.

 

İncelemeler sonucu bir açıklama yapan Vali Dr. Kızılcık;

 

“Şiddetli olmamakla birlikte aralıksız 24 saattir yağan yağmur nedeniyle dere sularında yükselme ve toprakta doymuşluk meydana gelmiştir. Bunun sonucu olarak Kaymaklı Mahallesi’nde 6 ton ağırlığında bir taşın da içinde bulunduğu toprak kitlesinin bir gecekondunun üzerine düşmesi sonucu maalesef 2 (iki) vatandaşımızı kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Yomra deresinin taşması sonucu yolda tahribat meydana gelmiş ve yol trafiğe kapanmış olup Karayolları, Özel İdare ve DSİ ekiplerimiz kapanan devlet karayolları ile köy yollarını açma ve olabilecek yeni tahribatları önleme çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Düzköy ilçemizin Çiğdemli Köyü’nde 6 dairelik iki bina tamamen yıkıldı ve 2 araç toprak altında kaldı. Ayrıca Çiğdemli köyünde heyelana maruz kalması muhtemel 20 ev, Çayırbağı beldesinde 3 ve Çal beldesinde 3 ev olmak üzere toplam 26 ev boşaltıldı. Köyde can ve mal kaybı olmaması için tüm tedbirler alındı.”dedi.

 

Son yıllarda meydana gelen iklim değişikliklerine dikkati çeken Vali Kızılcık, “Bu tür doğal afetler her zaman olabilir. İleriye dönük tedbirlerimizi almaya devam edeceğiz. Tüm kamu, özel ve yerel kuruluşların bir koordinasyon içerisinde çalışıp tedbirleri alması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

 

Vali Kızılcık, ayrıca yaşanan bu afet esnasında özverili çalışmalarından dolayı Belediye, Sivil Savunma, Karayolları, Özel İdare ve DSİ personeline teşekkür etti.

 IMG_9689

IMG_9716

IMG_9684

IMG_9686

imageDownload

Toplam Okunma Sayısı : 1834

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com