Rehber :
   
Oto Kuaför ve Halı Yıkama Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.12.2009
KOBİ'lerin Kilit elemanları ile İngiltere'de ticari temaslar


“Kilit Elemanların Eğitilmesi ile KOBİ’lerin Güçlendirilmesi” projesi yürütücüsü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, eğitimlere katılan ve başarılı görülen 5 KOBİ yetkilisini Proje Ortağı olan İngiltere’ye götürdü.

İngiltere’nin Sheffield sanayi bölgesinde incelemelerde bulunan Trabzonlu KOBİ’lerin kilit elemanları ile TTSO heyeti, fuarlara katıldı, ticaret ve sanayi odası’nda eğitim gördü, İngiliz işadamları ile karşılıklı görüşmelerde bulundular.

İhracat hedefi bulunan ve potansiyel taşıyan KOBİ’lerin deneyim ve tecrübelerini geliştirmek kapsamında AB sivil toplum Diyalogu kapsamında yürütülen projenin İngiltere ayağı oldukça başarılı geçtiği belirtildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Muhasip Üye Adnan Sağlam, projeye oda tarafından yapılan çağrılar sonucunda katılan KOBİ’lerimizin kilit elemanlarına gerek Trabzon gerekse İngiltere’de akademik düzeyde eğitim verildiğini anımsattı.

TTSO’nun amaçlarının oda üyelerinin ekonomik ilişkilerini, işletmelerin ticari faaliyetlerini geliştirmek olduğunu ifade eden Adnan Sağlam, proje kapsamında eğitim alan 5 KOBİ’nin temsilci ile birlikte İngiltere’de çeşitli temaslarda bulunduklarını ifade etti. Avrupa Birliği’nin önemli bir ülkesi olun İngiltere’de ticari faaliyetlerin, oda –üye ilişkilerinin ve ekonominin gelişimine yönelik farklı bilgi ve deneyimler elde ettik.

TTSO’nun proje ortağı olduğu Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin işbirliğini daha da geliştirebilmesi için bir internet ağı oluşturulması kararına varıldığını iletti.

Adnan Sağlam, başarılı 5 KOBİ temsilcisinin, TİSAŞ’ tan Murat Alemdaroğlu,  Değişim Mim-Müh.’ den Şeref Çolak, Güneş Gıda’dan Hasan Önder, Çolakoğlu Müh. Mak.’tan Pınar Çelikarslan ve  İpekplast Ambalaj ve Plastik’ten  Mustafa Gümüş olduğunu bildirdi.

İNGİLTERE DE YAPILAN TEMASLAR: TTSO HEYETİ FUARA KATILDI

Ziyaretin 1. gününde, Doncaster Hipodromu Güney Yourkshire Şirket Fuarına toplu katılım sağlandı. Bu fuar, bölgedeki alıcı, satıcı ve ürünlerin bir araya gelmesini sağlayan ve şirket sahibi, yöneticisi ve girişimcilerinin aynı çatı altında görüşmeleri için fırsat yaratan ülke çapında en büyük faaliyetlerden biridir. Bu sergi boyunca, Güney Yorkshire bölgesinden yüzlerce önde gelen şirketin stantları gezildi, ekonomik krizin etkileri konusunda fikir alışverişinde bulunuldu, İngiltere’deki işletme teknikleri hakkında bilgi edinildi ve şehrimizin tanıtılması için gerekli bilgiler sunuldu.

SHEFFİELD TİCARET VE SANAYİ ODASI

Ziyaretin 2. gününde, Sheffield Ticaret ve Sanayi odası eski başkanlarından Richard Wright ve yeni başkanı Nicholas Tovey ile Odamız adına Sheffield’ın gözde mekanlarından Victoria Otel’de yemek düzenlendi. Sheffield ve Trabzon’dan bahsedilen ve işbirliklerinin sürekli olması konusunda hemfikir olunulan yemeğin sonunda Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Adnan Sağlam’a Sheffield’ın özel hediyesi olan Sheffield Monopoly takdim edildi.

İŞADAMLARI EŞLEŞTİRME ÇALIŞMASI: TRABZON-İNGİLTERE ARASINDA FİRMA İŞBİRLİĞİ AĞI OLUŞTURULACAK

Ziyaretin 3. gününde Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik, Trabzon’un ticari ve endüstriyel önemini vurgulayan bir sunumla başladı. Gerçekleştirilen şirket eşleştirme kapsamında ise proje eğitimlerini başarıyla tamamlayan 5 KOBİ yanı sıra İngiltere ile ticari işbirliği yapmak isteyen 10 KOBİ adına İngiltere’de faaliyet yürüten firmalarla iş görüşmeleri yapıldı. Bu görüşmelere Trabzon’dan; Zümrüt İnşaat Malz.Tic.Ltd.Şti, Çolakoğlu Mühendislik Makine San. Tic. Ltd. Şti, Güneş Gıda Endüstri ve Ticaret A.Ş, İpekplast Ambalaj ve Plastik San. Tic. Ltd. Şti,  Değişim Mühendislik Mimarlık İnş. San. Tic. Ltd. Şti. Katıldı.

İngiltere’den ise IML Labels, Developing Impact Ltd, Quickfire Tableware, Trade Consult Ltd, Philford Design Engineering, HSBC, DLA Piper, Dale Office Interiors, BPH Engineering, Rock Wheel, Sales Direct Services Ltd, Black Cat Consultancy Services, Amco Plastics, UK Pipelines, Wardell Armstrong, ve Gripple şirketleri etkinlikte hazır bulundu. Yapılan görüşmeler sonunda, gelecekte daha güçlü ve kalıcı işbirliklerinin kurulması için ortak karara varıldı. Ticari ilişkilerin sürekli olması ve sonuçlarının daha etkili takip edilebilmesi amacıyla, Sheffield ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odaları üyeleri arasında firma işbirliği ağı kurulması için adımlar atıldı

“KİLİT ELEMANLARIN EĞİTİLMESİ İLE KOBİ’LERİN GÜÇLENDİRİLMESİ”PROJESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) işbirliği ile gerçekleştirilen, AB - Sivil Toplum Diyalogu kapsamında, Avrupa Birliği ve T.C. Hükümeti tarafından finansal destek sağlanan, Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası (İngiltere) ortaklığında, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanmakta olan “Kilit Elemanların Eğitilmesi ile KOBİ’lerin Güçlendirilmesi” Projesi uygulanıyor.

TTSO HEYETİNDE KİMLER KATILDI?

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Adnan Sağlam, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Öztürk, Özcan İlarslan, Genel Sekreter Hakan Gürhan, Proje Koordinatörü Elif Duman, Proje Ofisi çalışanlarından Hakan Eryüzlü, Uzay Bulut ve projede eğitim alan 5 KOBİ temsilcisinden oluşan 12 kişilik bir ekip ile proje ortağı İngiltere’nin Sheffield Ticaret ve Sanayi Odası’na kasım ayı sonunda ticari inceleme ziyaretini gerçekleştirdi.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 4010

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com