Rehber :
   
Otomotiv
Kofoğlu Otomotiv
Hassoy
Koçmak Oto Renault
Adnan Otomotiv
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.10.2008
Türkmenistan'ın 17. bağımsızlık yılı kutlandı


Türkmenistan'ın 17. bağımsızlık yılı kutlandı.

Türkmenistan'ın bağımsızlık gecesine katılan Başkan Canalioğlu, Türkmenistan Ankara büyükelçiliği 2.katibi Şadurdy Meredov ile birlikte.

Türkmenistan'ın 17. bağımsızlık yıldönümü KTÜ de yapılan etkinliklerle kutlandı


       Türkmenistan'ın 17. bağımsızlık yıldönümü Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

       KTÜ de öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler tarafından hazırlanan " Türkmenistan'ın bağımsızlığı ve Bağımsızlık yıllarında Türkmenistan'ın Büyük kalkınma etkinlik gecesi" kutlamalarına Trabzon Belediye Başkanı M.Volkan Canalioğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği 2. Katibi Şadurdy Meredov, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Türkmenistan ve Türkiye'nin milli marşlarının okunmasıyla başlayan gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yanında slayt gösterileri yapıldı. Şiir ve şarkılar okunduğu etkinlikler kapsamında ayrıca Türkmenistan'ı tanıtan sergi açıldı.

Türkmenistan'ın 17. bağımsızlık yıldönümü KTÜ de yapılan etkinliklerle kutlandı

       Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Türkmenistan'ın bağımsızlığının 17. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında, " Türkmenistan'dan gelipte ilimizde eğitim ve öğretimini sürdüren öğrencilerin hazırladığı böylesine önemli bir gecede burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan Türkiye Cumhuriyeti olması bizlerin Türkmenistan'a verdiğimiz önemin bir göstergesidir. KTÜ de okuyan Türkmenistanlı öğrenciler burada ki eğitimlerini tamamladıklarından sonra bu birikimlerinin ülkelerinin kalkınması ve gelişmesi için harcayacaklar. Burada öğrenim gören Türkmenistanlı öğrenciler bizlerin kanatları altındadır. Belediye olarak her zaman Türkmenistanlı öğrencilere destek verdik vermeye de devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Atatürk'ün dediği gibi, "Yurtta sulh, dünyada sulh" prensibiyle dünya barışına katkı sağlamak için iki ülke insanları olarak birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürmeliyiz" dedi.

Türkmenistan'ın 17. bağımsızlık yıldönümü KTÜ de yapılan etkinliklerle kutlandı

       Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği 2. katibi, Şadurdy Meredov, Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan kardeş Türkiye ile ticari, ekonomik, kültür ve eğitim arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirtirken, KTÜ de eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler temsilcisi Şöhrat Ussanepesov da burada aldıkları eğitimle Türkmenistan bayrağını ilk sıraya taşımak hedefinde olduklarını belirtti.

17 Ekim 2008 Cuma
Toplam Okunma Sayısı : 2781

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com