Rehber :
   
Beyaz Eşya ve Elektronik
Araslar Ticaret
Aydın Elektronik
Tekobiz
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.01.2010
Vali Kızılcık Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nde İncelemelerde Bulundu


Vali Kızılcık Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde İncelemelerde Bulundu

Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, sanayicilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Sanayicilerin sorunlarını ve sıkıntılarını dile getirmelerinin ardından birlikte Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı firmaların tesislerini gezen Vali Kızılcık, üretmenin çok farklı bir zevk olduğunu ifade ederek, “Reel ekonomiyi bizzat götüren, katkı sağlayan siz sanayicilerimizi tebrik etmek için buraya geldik. 2010 yılı 2009 yılından hem sanayicimiz hem de Türk toplumu için daha iyi olacak diye umuyorum, çünkü rakamlar o şekilde gösteriyor” dedi.

Organize sanayi bölgelerine ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Vali Kızılcık, ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 “Zaman zaman hem bir, iki veya tek fabrikayı ziyaret ederek veya ihtiyaç duyulduğu zaman topluca bir araya gelerek bu ziyaretleri devam ettireceğiz. Bir araya gelindiği zaman tabi ki netice almak gerekiyor. Sanayicilerimizin taleplerine cevap vermek gerekiyor. İhtiyaç duyulduğunda bu ziyaretlerimiz devam edecek. Toplumumuzun tüm kesimiyle beraber olduğumuz gibi yatırımcı ve sanayicimizle de her zaman görüşme imkanına sahibiz.”

Sanayicilerin toplantı sırasındaki  “Trabzon sadece turizm şehri olarak lanse ediliyor bu da sanayiyi arka plana itiyor” şeklindeki sözleri üzerine Vali Kızılcık, “Turizm dinamik bir sektör ama şüphesiz Trabzon insanının becerisi, kendine olan özgüveni, müteşebbis ruhu, bugüne kadar yaptıkları ve bugün gördüklerimiz bize sanayi alanında da çok başarılı olduklarını, bu başarıyı artırarak devam ettirebileceklerini gösterdi. Sanayi ciddiyet üzerinde kurulması ve geliştirilmesi gereken bir sektördür. Bilindiği gibi Arsin’den sonra Beşikdüzü ve şu sıralarda Akçaabat Şinik’de OSB çalışmaları sürüyor. Beşikdüzü tamamlanmak üzere, çok önemli bir kısmı tahsis edildi. Şinik ile ilgili talepler var. Onları da en kısa zamanda değerlendirip sonuca bağlayacağız. Devletimizin çıkardığı teşvik bu konuda itici bir güç oldu. Teşviğin OSB’leri de ayağa kaldırıp, faaliyete sokup Trabzon’un istihdam sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Trabzonlu sanayici, müteşebbis ve kendine güvenen yatırımcıların uluslar arası alanda da başarılı konuma geldiklerini belirten Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzda iftihar edeceğimiz, ülke ve dünya çapında gurur duyacağımız yatırımlar gördük. Kendilerinin özellikle teşvik yasasının devam etmesi ile ilgili beklenti ve talepleri var. Biz de istihdamın devam etmesi için bu husustaki taleplerini sayın Başbakan’ımıza zaten ilettik. Kendilerini bu ekonomik kriz döneminde bu kadar insanımıza bu kadar istihdam sağladıkları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cirav, 2009 yılında yaşanan ekonomik sıkıntıların Türkiye’ye yansımaları olduğunu ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin de kısmen etkilendiğini belirtti.  Cirav bunun en önemli göstergesinin de gerek kapasite kullanım açısından gerek elektrik tüketiminden ve işçi istihdamı olduğuna işaret ederek, 2009 yılının son aylarında bir toparlanmanın gözlemlendiğini dile getirdi

 IMG_2554

IMG_2578

IMG_2583

IMG_2613

IMG_2583IMG_2627

Toplam Okunma Sayısı : 2297

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com