Rehber :
   
Aluminyum ve Yan Sanayi
Aktif Metal Yapı Tic. Ltd. Şti.
Üçgen Aluminyum San. Tic. Ltd Şti.
Mst Cam Alüminyum
Birlik Cam Balkon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
13.01.2010
Çarşı Camii çevresi tarihi bir görünüme kavuşturuldu


Çarşı Camii çevresi tarihi bir görünüme kavuşturuldu


       Trabzon Belediyesi tarafından başlatılan Ortahisar Mahallesi Fatih Camii çevresi, İskenderpaşa Mahallesi Sıramağazar Caddesi ve Kemerkaya Mahallesi Semerciler Caddesindeki kaldırım taşlarını tarihi dokuya uygun olarak yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda tarihi Çarşı Camiinin çevresi de yenilenerek tarihi bir görünüme kavuşturuldu.

       Bilindiği gibi Başkan Gümrükçüoğlu daha önce Semercilerde devam etmekte olan çalışmaları yerinde incelemiş tarihi Çarşı Camiinin etrafının mevcut haliyle revize edilmesi mi yoksa taşların değiştirilmesi noktasında esnaf ve vatandaşların görüş ve isteklerini sormuş genel kanaat taşların değiştirilmesi yönünde olmuştu. Bunun üzerine harekete geçen belediye, Çarşı Camiinin etrafındaki taşları tarihi dokuya uygun olarak değiştirerek güzel bir görünüme kavuşturdu.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ortahisar. Sıramagazalar ve Semercilerde ki kaldırımları tarihi dokuya uygun olarak başlattıkları yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, " Semercilerde devam etmekte olan kaldırım yenileme çalışmalarını incelememiz sırasında esnafımızın Çarşı Camii'nin çevresinde yenilenmesi noktasında istekleri olmuştu. Bunun üzerine harekete geçerek Çarşı Camiini çevresini tarihi dokuya uygun olarak yeniledik. Bundan sonra da yapacağımız çalışmalarda vatandaşlarımızın görüş ve isteklerine başvuracağız" dedi.

Toplam Okunma Sayısı : 2413

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com