Rehber :
   
İş Güvenlik Malzemeleri
Mekap Ayakkabıcılık
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
16.01.2010
Yerel Çevre Eylem Planları Toplantısı Yapıldı...


Yerel Çevre Eylem Planları Toplantısı Yapıldı

Yerel Çevre Eylem Planları (YEÇEP) Trabzon Uygulaması’nın başlangıç toplantısı bugün Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) yapıldı.

Toplantıda konuşan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık kamuoyunda çevre alanında çok ciddi bir duyarlılık olduğunu, bu alanda bilimsel araştırma ve tartışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Kızılcık, özellikle iklim değişikliğine neden olan faktörlerin zararlı etkenlerinin ilk etapta belirli oranlara indirilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Gelecek nesillerin, torunlarımızın hakkı olan onlardan emanet olarak almış olduğumuz çevreyi onlara hak ettiği gibi emanete hıyanet etmeden en iyi şekilde teslim etmenin arayışı ve gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

Trabzon’un yerel çevre eylem planı çerçevesinde seçildiği için Çevre ve Orman Bakanlığı ile Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Temsilciliği’ne teşekkür eden Vali Kızılcık, “Bu seçimde şüphesiz Trabzon’daki yöneticilerin bugüne kadar bu alanda yapmış oldukları ve göstermiş oldukları işlerin payı vardır. Trabzon ve Rize illeri arasında çevresel duyarlılığın bir ürünü olarak başarıyla uygulanan bir katı atık birliği projemiz var. Bu çerçevede iki vilayetin katı atığını Sürmene İlçesi’nin Çamburnu mevkiinde kurduğumuz tesiste depolanmaktadır. Bu alanda başarıyla uygulanan çevresel bir projenin ve tecrübenin de kesinlikle Trabzon’umuzun bu proje kapsamına alınmasında etkisi olmuştur diye değerlendiriyorum. Bu yıl artık sadece şehir merkezlerinin değil köylerimizdeki çöplerin de belirli merkezlerde toplanıp katı atık merkezine taşımayı planlıyoruz” diye konuştu.

REC Türkiye Temsilcisi Sema Alpan ise Yerel Çevre Eylem Planları ve Trabzon Pilot Uygulaması konusunda bilgi verdi. Alpan, Yerel Çevre Eylem Planı’nın bir amaç değil araç olduğunu ifade ederek, “Biz bu eylem planının birlikte üretilmesine bir olanak ve ortam sağlayacağız, bu süreci kolaylaştırmaya çalışacağız. Bu süreçte eylem planından daha da öte sürecin kendisi daha önemli. Bu süreçte yeni ortaklıklar, yeni işbirlikleri ve yeni bilinçlenmelerin oluştuğunu biliyoruz” dedi.

Konuşmalardan sonra Çevre ve Orman Bakanlığı, Trabzon Belediyesi ile REC Türkiye arasında YEÇEP Niyet Belgesi imza töreni gerçekleştirildi.

 IMG_3023

IMG_3029

Toplam Okunma Sayısı : 1874

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com