Rehber :
   
Oto Kiralama
Eko Rent A Car
Europcar Araç Kiralamal
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
28.01.2010
Gümrükçüoğlu "Bütünşehir Projesini" köy muhtarlarına anlattı.


Başkan Gümrükçüoğlu
"Bütünşehir Projesini" köy muhtarlarına anlattı.


       Başkan Gümrükçüoğlu; "Şehrimizin geleceği için güçlerimizi birleştirelim"

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 7 belde ve 29 merkez köyün "Bütünşehir" projesiyle birlikte Trabzon Belediyesine dahil edilmesi yönünde çalışma yapılan merkez köylerin muhtarları ile bilgilendirme toplantısı yaptı.

       Belediye meclis salonunda yapılan ve 26 merkez köy muhtarının katıldığı toplantıda Başkan Gümrükçüoğlu, "Bütünşehir Projesi" hakkında muhtarlara bilgi vererek onlarında görüş ve önerilerini aldı.

       Başkan Gümrükçüoğlu burada yaptığı konuşmada, "Bütünşehir Projesini hazırlarken hiçbir şekilde siyasi olarak hareket etmediklerini sadece gelecek nesillere doğru ve düzenli bir şehir bırakmayı amaçladıklarının altını çizerek, "Bütünşehir projesiyle birlikte Belediyemize katmayı düşündüğümüz 7 belde ve 29 köyümüzün imar, altyapı, sosyal, eğitim ve sağlık tesislerini iyi ve doğru bir şekilde planlamayı amaçladık. Bu köylerimizin Zağnos ve Tabakhene gibi kontrolsüz bir yapılanma keşmekeşliğine düşmemelerini sağlamak için bütünşehir projesi son derece önemlidir" dedi.

       "Bütünşehir projesi" düşüncesini 6 ay önce Trabzon kamuoyuna açıkladığını da ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, " İstedik ki bu projeyle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri görüş ve düşüncelerini açıklasınlar. Kamuoyunda genel bir kanaat oluşsun. Yapılan değerlendirmeler ve açıklamada yüzde 85 oranında olumlu görüş belirtildi. Aksi bir durum olsaydı biz de bu projeden vazgeçerdik. Yapılan değerlendirmeler sonucu 7 belde ve 29 merkez köyü içerisine alacak "Bütünşehir Projesini" belediye meclisimiz oy birliği ile kabul etti" diye konuştu.

       "Bütünşehir Projesi" ile ilgili siyasi parti başkanları, belde belediye başkanları ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar yaparak görüş ve düşüncelerini de aldıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, " Bazı belde belediye başkanlarımız "Bütünşehir Projesine" karşı çıktılar. Trabzon'un geleceği açısından gelecek kuşaklara planlı ve düzgün bir kent bırakma açısından bu proje son derece önemlidir. İçinde bulundukları ekonomik şartlar nedeniyle belde belediye başkanlarımız hizmet üretmekte zorlanıyorlar. Bizden yardım istiyorlar. Belediyemizin kanalizasyonunu kullanıyorlar. Belediyemizin şebeke suyunu kullanıyorlar fakat su parasını ödemekte zorlanıyorlar. Hatta bizden akaryakıt talebinde bulunan başkanlarımızda oluyor. Bizde elimizdeki imkanlar ölçüsünde belde belediyelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizde diyoruz ki şehrimizin geleceği açısından gelin güçlerimizi birleştirelim. Trabzon'u gelecek 50'li yıllara birlikte taşıyalım. Gelecek nesillerle altyapısıyla, imarıyla sosyal tesisleriyle çağdaş ve modern bir kent bıkalım diyoruz" şeklinde konuştu.

       Toplantıya katılan muhtarlarda Trabzon'un büyümesi projesine destek verdiklerini ifade ettiler.

Toplam Okunma Sayısı : 1656

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com