Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
02.04.2010
Akıllı durak ihalesi 15 Nisan Salı günü yapılacak...


Akıllı duraklar ihaleye çıkıyor
 


       Trabzon Belediyesi vatandaşların belediye otobüslerinin sefer saatlerini ve otobüslerin hareket durumlarını dijital ortamda görmelerini sağlamak amacıyla yapmayı planladığı akıllı durak ihalesi 15 Nisan Salı günü yapılacak. Aynı ihale kapsamında akıllı kart ve araç takip sistemini uygulaması da yer alıyor. Böylece vatandaşların belediye otobüslerinden yararlanmaları için kullandıkları abonman biletleri de tarihe karışacak.

       Öte yandan 70 adet belediye otobüsüne konulacak LCD ekranlar vasıtasıyla vatandaşlar inecekleri duraklara yaklaştıkları zaman hem sesli hem de görüntülü olarak uyarılacak. LCD ekranlarda aynı zamanda belediyeye ait duyuru ve ilanların da yayınlanacağı bildirildi.

       Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vatandaşlara söz verdikleri projeleri bir bir uygulamaya koyduklarını belirterek, " Vatandaşlarımıza vaatlerimizden bir tanesi de akıllı duraklardı. Akıllı durakların ihalesi 15 Nisan'da yapılacak. Bu duraklar vasıtasıyla vatandaşlarımız dijital ortamda otobüslerin hareket saatlerini, otobüslerin nereden geldiklerini, hangi zamanda bekledikleri durağa varacaklarını görebilecekler. Yapacağımız ihale kapsamında akıllı kart ve araç takip sistemi de yer almaktadır. Akıl kart uygulamasıyla abonman bileti uygulamasına son vereceğiz" şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1544

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com