Rehber :
   
İnşaat ve Yapı Malzemeleri
Astaş Beton
Ernil Yapı Market
NKY Necdet Kırhan Yazıcı
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
19.04.2010
Trabzon Belediyesinden 'Çevre ve Kanser' konulu panel...


Belediyeden "Çevre ve Kanser" konulu panel
 


       Trabzon Belediyesi "Çevre ve Kanser" konulu konferans düzenledi. Prof Dr. Fazıl Aydın ve Doç. Dr.Halil Kavgacı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferans Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde yapıldı. Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Balı, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın izleyici olarak katıldığı konferansta konuşan Prof. Dr Fazıl Aydın, çevrenin kanser riskini azalttığına dikkat çekerek, "Çevremize çok dikkat etmeliyiz. Bilhassa cep telefonlarıyla uzun konuşmama konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz olabildiğince cep telefonlarından uzak durmalıdırlar " diye konuştu.

       Tüm kanserlerinin yüzde seksen sigaraya bağlı olarak ortaya çıktığını vurgulayan Aydın, "Düzenli beslenme yapılırsa kanser büyük bir oranda önlenebilir. Burada verdiğimiz bilgiler kesinlikle kanıta dayalı bilgilerdir. Kanser sadece Doğu Karadeniz Bölgesi'nin bir problemi değil tüm dünyanın problemidir" şeklinde konuştu.

       Kanserden korunmak için fiziksel aktiviteler yapılmasının önemine değinen Doç.Dr.Halil Kavgacı ise, "Zirai ilaçlar ve aşırı gübre kullanımına dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımız bu anlamda gerekli yerlere başvurarak, hekimlere danışarak bilgi sahibi olmalıdırlar" ifadelerini kullandı.

       Panelin sonunda konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan sağlık konusunda yaptıkları bilgilendirme panellerinin devam edeceğini ifade ederek, "Trabzon Belediyesi olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmek amacı ile yapmış olduğumuz bu panellerin verimli geçtiğini görmek bizleri mutlu etmektedir. Önümüzdeki günlerde bu panellerin yenilerini yapacağız. Bu panele konuşmacı olarak katılan sayın hocalarıma teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum." Şeklinde konuştu.

       Panelin ardından konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Toplam Okunma Sayısı : 1862

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com