Rehber :
   
Konfeksiyon
Can Modaevi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
08.05.2010
220 milyon dolar bütçeli turizm yatırımını incelendi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Türk iş adamlarının yatırımlarında önemli bir artış yaşanıyor. Karadeniz ve Trabzon kökenli yatırımlarda önemli bir artış kaydeden Kıbrıs’ta özellikle turizm sektöründeki yatırımlarda ciddi bir gelişme yaşanıyor.

KKTC hükümetinin turizm sektörüne sağladığı avantaj ve desteklerinde artışta etkisi bulunuyor. Hükümet, turizm sektörünü daha da güçlendirmek için aldığı destek paketleri arasında, seyahat acentelerinin Kıbrıs’a getirdiği turistlerin 4 gecelik konaklama masraflarının bir gecesini teşvik olarak karşılıyor. Ayrıca, Magosa’nın Bafra Bölgesi Turizm bölgesi olarak ilan edildi. Burada özel sektöre 49 yıllığına kiralanan arazilerde gerçekleştirilen turizm yatırımları çeşitli finansman ve kredi olanaklarına da sahip oluyor.

Trabzonlu iş adamı Utku Bozoğlu’nun Girne’de gerçekleştirdiği turizm projesi 15  Haziran 2010 tarihinde açılış hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. TTSO’nun Kıbrıs temasları kapsamında incelemelerde bulunduğu Girne’deki bin 200 yatak kapasitesi ile proje adanın en büyük yatırımı olmaya aday oldu.
Cratospremium adını alan yatırımda açılış için son rötuşlar yapılıyor. Otey, gazino, kongre, yat limanı içinde barındıran yatırım teknolojik yeniliklerde de donatıldı.

 TTSO meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği turizm yatırımından ötürü iş adamı Utku Bozoğlu’nu kutladı. 100 milyon doların üzerinde yatırım bütçesine sahip otel kompleksinin Trabzon’u gururlandırdığını ifade eden TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, otelin açılışından sonra oda olarak Kıbrıs’a bir program daha düzenleneceğini vurguladı. Ulusoy, Kıbrıs’ın Akdeniz bölgesinde hızla turizm yatırımları ile büyüdüğünü, hava ve deniz kapılarının uluslar arası trafiğe açılması ile de rakip ülkelerin önüne geçeceğini bildirdi. Özellikle, İtalya, İspanya ve Yunanistan dan karşısında Kıbrıs7ın turizm sektöründe atağa geçmiş olacağını söyledi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Kıbrıs’taki Trabzonlu iş adamlarının çok başarılı olduğunu aktardı. Hacısalihoğlu,”Allah utandırmasın. Büyük bir yatırım. Trabzonlu hemşerimizi kutluyoruz. Hayırlı kazançlar diliyorum.”dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, son yıllarda birçok alanda gelişme kaydettiğinin gözlemlendiğini özellikle, turizme bağlı inşaat sektöründeki hareketliliğin, Trabzonlu iş adamları olarak değerlendirilebileceğini bildirdi. Trabzonlu iş adamlarının Kıbrıs’ın narenciye ürünlerinin dünya pazarlarına ticaretinde de söz sahibi olduğunu belirterek, “ Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında üyelerimiz arasında işbirliklerini geliştirmeye gayret göstereceğiz.”diye konuştu.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2749

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com