Rehber :
   
Dernekler
gulnet
Trabzon Liselerinden Y.K.D.D.V.
Trabzon SİAD
KARGİD
Trabzonspor
Trabzonsporlu Profesyonel FD
Trabzon BİLSEM
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
07.06.2010
Trabzon'da Müzeler Haftası Kutlamaları Sona Erdi


Trabzon'da Müzeler Haftası Kutlamaları

Müzeler Haftası tüm yurtta olduğu gibi Trabzon'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ayasofya Müzesi'nde bir tören düzenlenirken, törene Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer ile davetliler katıldı.

Trabzon Vali Yardımcısı Cezmi Batuk kültür varlıkları bakımında Trabzon'un önemli bir zenginliğe sahip olduğunu belirterek "Trabzon kültür varlıkları bakımında zengin bir şehir. Bu değerlere hepimiz sahip çıkmalıyız" dedi.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ise müzelerin tarih bilincinin oluşturduğu mekanlar olduğunu ifade ederek Trabzon'un müze bakımından zengin bir il olduğunu söyledi. Trabzon'daki müzelere her yıl yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Kansız "Trabzon, turizm bakımından bu anlamda zengin bir il. Başta Sümela Manastırı olmak üzere, Trabzonspor Müzesi'nin yer aldığı müzelere yılda 500 bine yakın ziyaretçi geliyor. Ekonomik anlamda da şehre büyük bir katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Trabzon Müze Müdürü Nilgün Yılmazer de Trabzon'da müzelerin ziyaretçi bakımında Türkiye'de ilk 20 il arasında olduğunu belirterek bunu ilk 10'a yükseltmenin gayreti içersinde olduklarını kaydetti

Konuşmaların ardından İl Kültür Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korusu mini bir konser verirken, etkinlikler hafta boyunca süreceğini Kaydetti.
















Toplam Okunma Sayısı : 2812

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com