Rehber :
   
Turizm ve Seyahat Acentaları
ULUTOUR Tourism & Travel
Hayden Tur
İBK Tour
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
10.07.2010
Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Davraz Kampını değerlendirdi


Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, Davraz Kampını değerlendirdi.

Kampta çalışma ortamlarının oldukça iyi olduğunu vurgulayan Şenol Güneş, "Oyuncularım da bu ortamda düşünce dağınıklığı olmadan antrenmanda gayretliydiler. Engin'in 4-5 gündür antrenmana çıkmamasıyla bir sıkıntı yaşadık. Serkan'ın da bir sakatlığı vardı ancak düzeldi. Onun dışında ciddi bir sakatlık vermeden hazırlık döneminin ilkini bitirmiş olduk. Çalışmalar da arkadaşlarımız oldukça iyiydi. Bıkmadan, sıkılmadan, tüm oyuncularla iyi bir şekilde çalıştık. Kuvvet ve dayanıklılığa yönelik çalışmalarda ağırlığımız taktik değildi" dedi.

Gaziantepspor ile yaptıkları hazırlık maçının da fazla dikkate alınmaması gerektiğini söyleyen Güneş, "Genel olarak futbolcuları görme adına iyi bir maçtı. Sezon başı olması itibari ile uyum, pas yüzdesi ve beceriklilik olarak eksiklerimiz vardı. Zaman zaman iyi işler yapmamıza rağmen defansif ve ofansif anlamda pas seçiminde iyi işler yapamadık. Ama kampın geneline baktığınızda ben memnunum. Başlangıç olarak çok olumluyuz. Takımın yüzde 70'inin iyi olduğunu söyleyebilirim. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımız vardı. Onlar, Barış Ataş, Glowacki ve Bora Sevim idi. Glowacki ve Barış'tan memnunum. Barış daha dinamik ve güçlü. Glowacki de tecrübesi ve oyun görüşüyle ilk maçı olmasına rağmen uyum olarak bir sıkıntı yaşamadı. Diğer oyuncular içinde eksisi ve artısı olanlar var. Onlar için ben konuşmayacağım, değerlendirmeyi basın mensuplarına bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Takıma kısa pasa dayalı oyun sistemini adapte etmeye çalıştığını da vurgulayan Şenol Güneş, "Oynadığımız maç içerisinde pas seçimlerini iyi yapanlar ve geç yapanlar da vardı. O yüzden bir maça bakarak takım tam istediğimiz seviyeye geldi diyemeyiz. Ama iki, üç oyuncu dışında takım için iyi şeyler söyleyebilirim. İki, üç oyuncu beklediğimin altında oynadı. Onları da yargılayıp siz çok kötüydünüz demek istemiyorum. Ama oynadığımız maç içinde iyi değildiler. Yattara, söylediğim o kötü oyuncular içerisinde yok. Gaziantepspor ile oynadığımız hazırlık maçında iyi oynadık ama gol atamadık diye düşünebilirsiniz. Ama ben o kanaatte değilim. Girdiğimiz üç dört gol pozisyonu da olabilirdi. Yenilebilirdik de. Ama bu yine benim için bir ölçü olmazdı. Benim için oyuncularımın sürekli arayış içerisinde olmaları, hakemle konuşmamaları önemliydi" diye konuştu.

Teknik Direktörümüz Şenol Güneş, şu anda kadroyu azaltmayı düşünmediğini de belirterek, "Antrenmanda yaptığımız çift kalelerde oyuncuların tekmelik takmaması doğru bir davranış değil. Şimdi onları sıkmadık ama Almanya kampında bu konuda tavizimiz daha az olacak. Çünkü her hangi bir sakatlıkta onların da bizim de kaybımız ciddi olur. Şu anda kadroyu azaltmayı doğru bulmadım. Hatta bir iki tane daha katılım olacak. Kadromuzun üç dört oyuncusu değişebilir, gidebilir. Bunlar olacak" ifadelerini kullandı.

Sadece transfer yapmakla sorunun çözülmediğini ifade eden Güneş, "Bir oyuncuyu alıp bitirmek kolay. Parasını verip alırsın. Ama sorun çözmüyor. Geçmişte yine benim dönemimde böyle transferler yaptık. Sonuçta ise verim alamadık. Bu sefer niye onu aldılar dediler. Biz oyuncuyu niye alırız? Bize faydalı olsun diye. Hücumda arkadaşlarımız iyi çalışıyor. Ama daha iyi golcü bulabilirsek alacağız. Bekte oyuncu eksiği var. Oraya da bir oyuncu alabiliriz. Biz kendi gücümüz oranında kulübümüzün bütçesine göre oyuncu almak istiyoruz. Alamadığımız zaman da çaresiz değiliz. O zaman da, 'Bunlar oyuncu almayacak' demesinler. Şu anda görüştüğümüz oyunculardan biri her an alınabilir. Mevki olarak hücumda oyuncu arayışımız var. Bunu oyuncularımızın baskı altına alınması için değil, aksine oyuncularımızın üzerinden baskıyı almak için söylüyorum. Biz bir oyuncu alırız, iyiyse oynar, değilse diğer oyuncularımız katkı yapar. Ama oyuncu alınmadığı zaman mevcut futbolculara sürekli saldırı yapılıyor. Bunu ortadan kaldırmak gerekiyor. Makukula da gündemimizde olan bir oyuncu. Onun dışında hiç ismi geçmeyen futbolcular da var. Ben takımı büyüten oyuncular istiyorum" diye görüş belirtti.

Başkanımız Sadri Şener’in açıklamalarıyla ilgili olarak da konuşan Güneş, “başkanımız kulüp adına bir şeyler yapmak istiyor. Takımla ilgili bilgileri ben veriyorum. Bu konuda da, 'Şu yaptı, bu dedi' gibi konulara girmek bize sıkıntı yaratır. Dolayısıyla bir olumsuzluk varsa benim olumsuzluğumdur. Takımın başarısızlığı veya kulübün transferde başarısızlığı varsa bu benim başarısızlığım olur” dedi.


 

Toplam Okunma Sayısı : 1384

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com