Rehber :
   
HES Firmaları
Sezerler Enerji
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
29.11.2008
Trabzon en büyük parkına kavuştu


Trabzon en büyük parkına kavuştu
Ahmet Şener Parkı açıldı

   

       Trabzon Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Ahmet Şener Parkı törenle hizmete açıldı.

       Sahilde Lunapark yanında yenilenerek 22 dönüm alana yapılan park içerisinde yürüyüş alanları, pergolalar, yeşil alanlar, oturma grupları gibi alanlar yer alıyor.

       Parkın açılışına Parka ismi verilen Ahmet Şener'in oğulları Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, TAV Grup CEO'su Sani Şener, kızı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ile KTÜ rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

   

       Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu, Ahmet Şener'in Trabzon ve ülkemiz için çok önemli bir devlet adamı olduğunu belirterek, "Bu park 1994 yılında 7 dönüm arazi üzerine yapılarak Ahmet Şener ismi verilmişti. Ancak, sahil yolu çalışmaları sırasında park kullanılamaz duruma gelmişti. Belediye olarak biz bu parkı yeniden ele alarak 22 dönüm arazi üzerinde düzenleyip hizmete açıyoruz. Bu park aynı zamanda kentimizin en büyük gezinti ve dinlenme parkıdır. Biz geçmişte Trabzon'a hizmet etmiş insanlarımızı gelecek kuşaklara aktarmak için isimlerini yaşatıyoruz. Ahmet Şener de bu isimlerden birisidir. Ülkemiz için çok önemli bir devlet adamı idi. Kendisini birkez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Bu parkın Trabzonlulara hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

       Başkan Canalioğlu, Trabzon'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının dünya standartları üzerine yükseltildiğini belirterek, "Dünya standartlarına göre kişi başına düşen yeşil alan miktarı 7 m2'dir. Trabzon'da bu parkın açılmasıyla birlikte kişi başına düşen yeşil alan miktarı 3.72 m2'den 8.69 m2'ye çıkartılmıştır. "şeklinde konuştu.

   

       Şener ailesi adına konuşan Ahmet Şener'in kızı Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu da, Trabzon'da babası adına böyle bir park yapılmasından gurur duyduğunu belirterek, "Trabzonlu olmak gerçekten büyük ayrıcalıklı. Trabzon çok önemli devlet adamları yetiştirmiş bir şehirdir. Babamda onlardan biri idi. Böylesine önemli bir parkın yapılması ve babamın isminin verilmesinden dolayı başta sayın belediye Başkanı Volkan Canalioğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi

       Ahmet Şener(1921-1991)kimdir?

       Ahmet Şener, Trabzon-Vakfıkebir doğumludur. Trabzon Lisesini ve takiben Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirmiştir. İtalya ve İspanya'da Fındık konusu ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütmüş, Giresun Fındık İstasyonu Müdürü olarak, Karadeniz'de Fındığın yerleşmesi ile ilgili yoğun çalışmalarda bulunmuştur.1957'de siyasete atılmış, 1961 Kurucu Meclis Üyeliği ve takiben 1. 2. 3. 4. ve 5. Dönem Trabzon Milletvekili seçilmiştir. 1974 ve 1978'de T.C. Orman ve Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Değerli Feride Şener'in eşi, Sezer, Sadri ve M. Sani Şener'in babasıdır. Çocukları ve beş torunu O'nun yüce devlet anlayışını ve engin sevgi ile dolu hayat çizgisini sürdürmeye hep gayret etmektedirler.

29.11.2008 Cumartesi

Toplam Okunma Sayısı : 2273

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com