Rehber :
   
Danışmanlık Hizmetleri
Trabzon Marka Patent Ofisi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
17.07.2010
Türkiye emir ve borç para istemiyorsa yerli üreticiyi baştacı etmeli


Trabzon’un sanayi devine TTSO’dan ziyaret..Başkan Hacısalihoğlu:  Türkiye emir ve borç para almak istemiyorsa yerli üreticiyi baş tacı etmeli ve desteklemelidir.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Türkiye önümüzdeki dönem emir ve borç almak istemiyorsa üretim gücünü artırması gerektiğini belirterek bunun yolunun da yerli yatırımcıların baştacı edilerek desteklenmesinden geçtiğini  söyledi.

TTSO’DAN SANAYİNİN ÖNCÜ KURULUŞLARINDAN HEKİMOĞLU’NA ZİYARET

Türkiye’nin ihracata ve istihdama yönelik ciddi bir yatırımı olan, 50 yıldan beri Trabzon’da üretimde bulunan Hekimoğlu Döküm Sanayi’ni ziyaret eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri yapılan toplantıda sanayiye yönelik sıkıntıları görüştü.

Hekimoğlu Döküm Sanayi ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 8-10 yıllık periyotlarda ekonomik kriz yaşadığını, son krizin ise biraz uzun sürmekte olduğunu vurguladı.

HACISALİHOĞLU: TÜRKİYE BÜTÜN GÜCÜNÜ ÜRETİME SEVK ETMELİDİR

Günübirlik tedbirler ile Türkiye’nin kurtulamayacağını kaydeden Hacısalihoğlu,” Emir ve borç para almak istemiyorsak üretim yapmalıyız. Türkiye bütün gücünü üretime sevk edebilmelidir. Ülke olarak ödediğimiz faizleri yerli yatırımcımıza destek olarak sunabilseydik, bugün daha kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke haline gelirdik.”dedi.

DEVLET KATALİZÖR GÖREVİ GÖRMELİ

“Yabancıya sağlanan imtiyazlar yerli üretime de sağlanmalıdır” şeklinde sözlerine devam eden Hacısalihoğlu,” Şirketlerimiz, işletmelerimiz bugünkü kriz ile birlikte bankalar ile karşı karşıya kaldılar. Bu şirketlerin her biri üretim için çok değerli ve kıymetlidir. Bugün piyasalarda bir katalizöre ihtiyaç vardır. Bu görev de devletindir ve üretim gücünü artırmak ve kesintiye düşürmemek için destek vermeli katalizör görevi görmelidir.”şeklinde konuştu.

HEKİMOĞLU, AVRUPA İŞLETMELER AĞINA

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Hekimoğlu Döküm Sanayi Sahibi Celal Hekimoğlu ve Celil Hekimoğlu ile yaptığı görüşmede, iş dünyasına TTSO’nun sağladığı imkânları aktardı.  Hacısalihoğlu, şöyle konuştu.“ Avrupa İşletmeler Ağı’na Hekimoğlu firmasının kaydını yaptıralım. Bu ağ üzerinden AB ülkelerinden yeni işbirliği teklifleri alınabilir. Ayrıca, odamızda kurulan üç boyutlu katı modelleme laboratuarından yararlanmanızı öneriyoruz. “

HEKİMOĞLU 50. YILINDA

Hekimoğlu Döküm Sanayi, bu yıl 50. kuruluş yıldönümüne girdiğini ifade eden Celal Hekimoğlu, “ Faaliyetimizin 50. yılındayız. Bir basın toplantısı yapmak istiyorum ama rahat değiliz ki.” şeklinde konuştu.

CELAL HEKİMOĞLU: AVRUPALI İŞLETMELER GİBİ RAHAT DEĞİLİZ; HER ZAMAN, İYİ GÜNÜMÜZDE BİLE TEDİRGİNİZ

“Biz işletme sahipleri olarak, sanayici olarak bu ülkede sürekli tedirginiz.” Diye sözlerine devam eden Celal Hekimoğlu, “ Avrupalı rakiplerimiz işletmeler bize göre çok rahatlar. Bir işletme sahibine bunu sordum. Neden bu kadar rahatsınız, piyasalarda bu kadar kriz olmasına rağmen, diye sordum.  Devlet defterlerimi kontrol etti, firmanın kurtarılması için gerekli desteği devletin sağladığını, söyledi.  Rakiplerimiz ile aramızdaki fark budur. ”

KRİZDE PARA KAYBETTİK, 200 KİŞİ İŞTEN ÇIKARDIK, AMA PİYASADA YENİDEN İŞLER ARTIYOR, YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ

Celal Hekimoğlu, “Çok itildik, Bürokrasiden çok çektik. Ama şükür ki biz üretim için varız.” sözleri ile sanayicinin zorluğunu dile getiriyor.  Bir fabrika kıymetinde yeni makinelerinin bulunduğunu, yeni üretim tesislerini hayata geçirecek projelere adım atılacağını vurguladı. 130 dönüm arazi satın alındığını, ifade eden Celal Hekimoğlu, “Bize çok büyük talep var. SCNİA tüm parçalarını bizde üretmek istiyor.”

HÜKEMETİN SAĞLADIĞI DESTEKLERE TEŞEKKÜR

Oğul Celil Hekimoğlu’da, Hekimoğlu Döküm Sanayi’nde tüketilen elektrik enerjisinin Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde tüketilen elektrik enerjisi ile aynı seviyede olduğunu, devletin yüzde 40 enerji desteği vermesinin işletmeyi rahatlattığını söyledi.

Kriz döneminde 200 işçiyi bir yıllığına  “Kısa Çalışma Ödeneği” yasasından yararlandırarak izne gönderdiklerini ve bu süre zarfında maaşlarının yüzde 80 oranında aldıklarını anımsattı. Celil hekimoğlu, “Krizde çıkarcığımız işçilerimiz mağdur olmadılar. Biz işten çıkartmasak idik, biz batardık.”diye konuştu.

Bugün 320 çalışanı ile yoluna devan eden Trabzon sanayisinin önde gelen kurumlarından Hekimoğlu Döküm Sanayi, TTSO’nun ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını, işbirliğinin ve kaynaşmanın devam ettirilmesini temini ettiler.

 
 
 
 
 
 

Toplam Okunma Sayısı : 2235

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com