Rehber :
   
Belediyeler
Trabzon Belediyesi
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
06.08.2010
Vali Kızılcık Galyan Vadisinde İncelemelerde Bulundu...


Vali Kızılcık Galyan Vadisinde İncelemelerde Bulundu

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, beraberinde Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ile birlikte Atasu (Galyan) Grup Yolu’nda incelemelerde bulundu.

Vali Kızılcık’ı beldeye gidişinde Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse, Galyan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alaaddin Öztürk, Galyan Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

İlk olarak Atasu Belediyesi’ni ziyaret eden Vali Kızılcık, Belediye Başkanı Mustafa Köse’den beldenin sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Köse, tek isteklerinin yol olduğunu söyleyince Vali Kızılcık, KÖYDES kapsamında grup yollarına ağırlık verdiklerini, susuz ve yolsuz köy kalmayana kadar çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Vatandaşların, Çakırgöl yolunun beldelerinden geçmesini istediklerini fakat ciddiye alınmadıkları sözleri üzerine Vali Kızılcık, her şeyin proje dahilinde gerçekleştiğini ve vatandaşların sabır göstermesi gerektiğini söyledi. Vali Kızılcık, “Ciddiye alınmıyoruz diye bir şey yok. Devlet olarak bakın biz buradayız, sorunlarınızı dinlemek için geldik. Devlet her vatandaşını ciddiye alır. Fakat öncelikli olarak en etkin, en hızlı projeler hayata geçirilir. Biraz sabırlı olun, bunlar zamanla olacak şeyler. İleride bu isteğiniz olmayacak diye bir şey yok. Oda zamanı gelince olacaktır” dedi.

Vatandaşların Kuştul ve Vazelon Manastırı’na giden yolun yapılması ve manastırların turizme kazandırılması isteklerine ise Vali Kızılcık, “Öncelikli hedefimiz turizmdir. Cumartesi günü Rize’de Doğu Karadeniz Master Planı’nı görüşeceğiz. Bizim temel hedefimiz yaylalarımıza en kolay ulaşımı sağlamaktır. Bölgemize gelen turistlerin buradaki bütün güzellikleri görüp, yöremizde daha çok kalabilmelerini istiyoruz. Bunun içinde önemli projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Kuştul ve Vazelon Manastırları’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Buraları da turizme kazandıracağız. Bizim için önemli olan yöremize gelen turistlere misafirperverliğimizi, konukseverliğimizi göstermektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra bir vatandaşın organik tarım yapmak için organik gübre konusunda destek istemesi üzerine Vali Kızılcık, “Bizim ilk önceliğimiz turizmse, ikinci önceliğimiz organik tarımdır. Zaten amacımız bölgemize gelen turistin bu doğa cennetinde; doğal, organik besinlerle beslenebilmesidir. Bunun gelişmesine katkı sağlamayı bizde istiyoruz. Fakat bunlar proje dahilinde olur. Projenizi yapın, gelin. Ben, size hem Özel İdare kaynaklarından hem de kalkınma ajansımız var, oralardan destek vereceğim. Fakat proje şart” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Özel İdare çalışmalarında verimsizlik olduğu iddiası üzerine Vali Kızılcık, “Bu şikayetlerinizi biliyoruz. Bizde onun için bir proje hazırlıyoruz. Bunu da ilk defa burada açıklıyorum. Tüm iş makinelerinin sabah 8’den akşam 5’e kadar en az 8 saat tam çalışmaları için proje hazırlıyoruz. Bu proje bitince herkes rahat edecek” şeklinde konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Türkiye’deki 81 il içerisinde KÖYDES’ten en çok ödeneği Trabzon’un aldığını belirterek, bütün yolları iyileştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Daha sonra Çayırlar Köyü’ne giden ve vatandaşlarla öğle yemeği yiyen Vali Kızılcık, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Son olarak Ergin Köyü’ne geçen Vali Kızılcık, köy yollarını inceledi ve vatandaşlarla çay içti. Vali Kızılcık’ın köylerine gelmesinden dolayı son derce mutlu olan vatandaşlar, Vali Kızılcık ile bol bol sohbet ettiler. Vali Kızılcık, incelemelerin ardından köyden ayrıldı.

 IMG_4764

IMG_4799

IMG_4767

IMG_4753

IMG_4784

IMG_4764

IMG_4723

Toplam Okunma Sayısı : 2525

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com