Rehber :
   
Organizasyon Şirketleri
ES Davet Organizasyon
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.08.2010
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Valiliğimizi Ziyaret Etti


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız Valiliğimizi Ziyaret Etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.  

Vali Kızılcık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Bakan Yıldız ise Trabzon’un önemli bir kent olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, “Hidro elektrik santralleri Trabzon’un Karadeniz’in önemli bir aktivitesidir. Yerli kaynaklarımız üstelik yenilenebilir kaynaklarımız. Karadeniz’in bu manada ülkemize katacağı çok sayıda zenginlik var. İşte bu projelerden biri olan HES’in açılışı dün yaptık. Karadeniz’in en önemli şehri diyeceğimiz Trabzon için hem enerji hem de diğer sektörler itibariyle neler yapılabilir konusunda görüşmeler yapmak için Trabzon’u ziyaret etmiş bulunuyorum” dedi.

Bölgede HES’lere olan tepkiler hakkında neler söylemek istersiniz sorusuna da yanıt veren Bakan Yıldız şöyle konuştu: “Bu konuda enerji bakanı olarak çevreyle uyumlu bir politikamız olduğunu ve bu konuda son derece samimi ve açık olduğumu belirtmek isterim. Eğer bir havza üzerinde insanlarımızı rahatsız edebilecek projeler varsa bu projeler kaldırılabilir. Çevre bakanımızla bu konuda çeşitli toplantılar yaptık. Çevre şartlarına uyan projelerin dikkate alınması bu konuda temel şarttır. Bu kaynakların hepsi ülkemizin zenginlikleridir” şeklinde konuştu.

Vali Kızılcık, Bakan Yıldız’a ziyareti anısına Trabzon’a has gümüş işlemeli fincan takımı takdim ederken, Bakan Yıldız ise Vali Kızılcık’a MTA’nın tüm illerde yer alan kaynakları gösteren kitabını hediye etti.

bakan yildizz

bakan yildiz1

Toplam Okunma Sayısı : 1751

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com