Rehber :
   
Beyaz Eşya ve Elektronik
Araslar Ticaret
Aydın Elektronik
Tekobiz
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
24.11.2010
İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam edilebilmesi


"İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması" projesi
tanıtım toplantısı yapıldı
 


       Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Fonlarından yararlanılarak uygulamaya konulan "İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması" projesinin tanıtım toplantısı Zorlu Grand Otel'de yapıldı.

       20-40 yaş arası 50 kadının katıldığı eğitim programının tanıtım toplantısına Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Vali Yardımcısı Mahmut Halal Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Orhan Genç, Karadeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Aydın, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

       Bilinçli çocuk bakımı yanında kadınların iş edinmelerini sağlayan proje kapsamında eğitim alacak kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika verilecek. Toplam 137 bin Avro olan projenin 130 bin Avro'luk kısmını AB, geriye kalan kısmını ise Trabzon Belediyesi karşılayacak.

       12 ay sürecek proje kapsamında 4 ay devam edecek olan kursta 50 kursiyere çocuğun bakımının nasıl yapılacağı, çocuktaki gelişimin takibi, çocuk hastalıkları, çocukla doğru iletişim kurulması, çocuğun kişisel yeteneklerinin keşfedilmesi konusunda bilgiler verilecek. Ayrıca 4 aylık kurs süresince her bir kursiyere aylık 300 TL'lik bir ödeme yapılacak.

       Tanıtım toplantısının açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkan Vekili Ergin Aydın, Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan ve AB'nin destek verdiği İşsiz Kadınların Çocuk Bakımı Eğitimiyle İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması Projesi şehrimizdeki işsizlik sorununa bir nebzede olsa çözüm üreteceğini belirterek, "Ağustos ayında onaylanan projenin ilk 4 aylık dönemini kapsayan hazırlık aşaması tamamlandı. Toplam 150 kişinin yaptığı başvurular üniversitemizin hocaları tarafından oluşturulan bir komisyonca değerlendirilmiş ve bu değerlendirme sonucunda 50 kişi bu kursa katılma hakkını elde etmiştir. Bugün açılışını yaptığımız 4 aylık kursun ardından son olarak değerlendirme ve sonuçlandırma kısmına geçilecek ve kurslarda başarılı olan kardeşlerimiz için iş olanağı oluşturulacak" diye konuştu.

       Aydın konuşmasına şöyle devam etti: "AB projeleri dışında Trabzon meslek sahibi olmayan vatandaşların meslek sahibi olmaları için hasır bilezik, kazaziye, aşçılık, fotoğrafçılık, kasiyerlik, reyon görevlisi, kaynak, hat ve tezhip, fotokopi makineleri bakım ve onarım kursları açtık. Bu kurslarda 224 kişi meslek sahibi yapıldı. Önümüzdeki günlerde projesi hazırlanıp uygulamaya konacak yeni projelerle birlikte 250 kişiyi daha meslek sahibi yapacağız" diye konuştu.

       Başkan Vekili Aydın, Trabzon Belediyesi ile Trabzon Valiliği'nin ortaklaşa olarak yürüttüğü Mikrokredi projesi ile 382 bayana 269.900 TL'lik ödeme yapıldığını belirterek, "Meslek sahibi olan bayanlar aldıkları bu kredilerle birlikte ürettikleri ürünleri hanımeli pazarlarında satmakta ve aile bütçelerine katkı sağlamaktadır. Trabzon Belediyesi olarak insanlarımızım meslek sahibi olmaları için bundan sonraki dönemlerde de çalışmalarımızı aynı anlayışla sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1302

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com