Rehber :
   
Balık Lokantaları
Kılçık Balık Lokantası
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
31.01.2011
Geri dönüşüm ile her gün 340 ağacı kesilmekten kurtarıyoruz


Başkan Gümrükçüoğlu:" Geri dönüşüm projelerimiz ile her gün 340 ağacı kesilmekten kurtarıyoruz."
 


       Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan "Ambalaj Atıkları Yönetim Planı" dâhilinde mahallelerde çalışmalar devam ediyor. Ocak ayı içerisinde Kalkınma Mahallesi ve Yenimahalle projeye dâhil edildi.

       Son 2 ayda; 42 siteye ve 21 Markete Ambalaj Atığı Toplama Konteynırı, okullara, resmi kurumlara ve iş yerlerine toplam 585 adet iç mekan kutusu, Tıp Fakültesine 1 adet, üniversite kampus içine 1 adet, Forum AVM'ye 2 adet olmak üzere toplam 4 adet kanca lift sistemli konteynır yerleştirildi.

       Tanıtım ve bilgilendirme amaçlı ise 1500 adet el broşürü, 210 adet afiş dağıtıldı. Toplam 29 okulda (Anaokulu, İlköğretim, Lise) 2165 öğrenciye slayt sunumlu eğitim verildi.

       Bu çalışmalar sonucunda günde 20 ton ambalaj atığı geri kazanılmakta.

       Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yapılan çalışmaların ülke ekonomisi ve çevre temizliği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, " Trabzon Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmalar ile daha yaşanılabilir bir çevreyi hedefliyoruz. 1 ton kâğıdın geri kazanılması ile birlikte 17 ağacın kurtarıldığı düşünülürse, şu anda biz Trabzon Belediyesi olarak sadece günde 340 ağaca hayat veriyoruz demektir. Bu çalışmalarımızı 2013 yılına kadar tüm Trabzon geneline yaymış olacağız. Bu işleri başarırken halkımızın desteğini de her zaman görüyoruz. Fakat bu desteğin daha da artması ile birlikte tüm Türkiye'ye Trabzon halkının çevreye olan duyarlılığını göstermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Toplam Okunma Sayısı : 1682

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com