Rehber :
   
Bayan Kuaförleri
Kuaför Emine
Kuaför Günay
Kuaför Esra
.Kuaför Rıza
Tamamını Göster...
   
    Kullanıcı Adı:   
    Parola:           
                       
09.03.2011
İlk kez bir kadın meclis üyesi Belediye Başkanlığına vekâlet ediyor


Trabzon Belediye tarihinde bir ilk...
 


       İlk kadın Başkanvekili Sezgin Yılmaz

       Trabzon Belediyesi tarihinde ilk kez bir kadın meclis üyesi Belediye Başkanlığına vekâlet ediyor. Vekâletin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe rastlaması da ayrı bir anlam ifade ediyor. Bakanlıklardaki resmi işleri takip etmek için Ankara'ya giden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu belediye başkanvekilliğini Trabzon Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı Sezgin Yılmaz'a bıraktı.

       Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin Yılmaz Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun kadınlara verdiği önemi göstermesi açısından bir kadın Meclis üyesini başkanvekili yapmasının önemine değinerek, "Bunun ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesi ayrı bir anlam taşıyor. Tüm kadınlar adına başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

       BAŞKANVEKİLİ YILMAZ "KADINA ŞİDDET DEĞİL, SEVGİ GÖSTERİLMELİDİR"

       Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkanvekili Yılmaz dünyada

       Kadınlar Gününün yüzyılın başında kutlanmaya başladığını belirterek, "Ancak o yıllarda ülkemizde kadınlar kurtuluş savaşı mücadelesi vermekteydi. Erkeğin yanında bu mücadeleyi eksiksiz yerine getirdi. Vatanın kurtulmasında kendine düşen görevi tamamladı. Kadınlar kendilerine görev verileceği zaman neler başarabileceklerini o zamanlar kanıtlamışlardı. Türk sosyal hayatında aile yapısında diğer dünya devletlerine rağmen daha güçlü isek bunun temeli kadınlarımızdır. Ülkemizde kadın bütün alanlarda kendini kanıtlamış ve kendinden söz ettirmeye başarmıştır. Ancak bu gelişmeler sevindirici olmakla beraber yeterli değildir. Hiç şüphe yoktur ki kadın erkeğe eşittir. Ülkemizde kadınlara şiddet ve buna benzer haberlere şahit olmaktayız. Kadınlara kötü davranışlar kamu vicdanını yaralamaktadır. Bu konuda toplumumuzun bilinçlenmesi için devletimiz ve kamu kuruluşlarımız bütün güçleriyle çalışmaktadır. Çağdaş toplumun gereği kadına şiddet değil sevgi gösterilmelidir" diye konuştu.

       Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan Trabzon Kadın Platformu temsilcileri Trabzon Belediye Başkanvekili Sezgin Yılmaz, Başkan yardımcısı Ergin Aydın ile birlikte kadınlara çiçek vererek önemli günlerini kutladı.

Toplam Okunma Sayısı : 1349

GülNet İnternet Hizmetleri, GülKom Mühendislik Bilgisayar Ltd.Şti.
Gazipaşa Mah. Cudi Bey Mektep Sok.Mahmut Reis Apt. No:7 Kat:2 Daire:4 Trabzon / TÜRKİYE
Tel: +90 462 326 61 42 - Fax: 0 (462) 326 99 59
E-mail: info@visittrabzon.com